cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Flor uit Mexico
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

MET OPERATIE MOBILISATIE

 

Flor initieert een beweging van discipelmakers in Mexico: “Als discipel van Jezus breng je de lessen in de Bijbel in de praktijk”

Flor* (Mexico) verlangde ernaar om God beter te leren kennen. Eén jaar lang volgde zij een discipelschapscursus bij de Koreaanse Serah, een veldwerker van Operatie Mobilisatie. Drie van hen brachten wat ze hadden geleerd in de praktijk. Door simpelweg het Woord van God te doen, werd er in de lokale gemeenschap van het dorpje Calvillo* een beweging van nieuwe discipelen geboren.

"Dat moment zal ik niet snel vergeten"

De eerste praktijkles
Al jaren had Flor geen contact meer met haar vader. “Wat hij ons gezin heeft aangedaan is simpelweg onvergefelijk”, stelt ze. Verjaardagen, belangrijke momenten en feestdagen waren voor haar moeder en zussen dan ook nooit compleet. “In de laatste week van mijn discipelschapstraining, kreeg ik ineens het verlangen om de verhalen uit de Bijbel te gaan delen met mijn moeder en twee zussen. Zij kenden Jezus namelijk nog niet. Ieder weekend reisde ik twee uur heen en twee uur terug, met de bus, een minibus en het laatste stuk te voet. Maar dit was het allemaal waard. De Heilige Geest drong mij ertoe aan om ze te vertellen van de opstanding van Jezus, de zieken die genazen en de zondaars die hij vergaf. Jezus vergaf zelfs de mannen die Hem sloegen aan het kruis! Door samen hierover te lezen, beseften ze dat ook zij vergeving nodig hadden. Dat moment zal ik niet snel vergeten. Zowel m’n moeder als twee zussen aanvaarden Gods cadeau van genade voor hun eigen leven en nodigden Jezus uit in hun hart.  

Bevrijd van alle haat
De wonden die in onze harten waren geslagen door de situatie met mijn vader, waren diep. Nooit had ik verwacht hem te kunnen vergeven. Deze haat heeft ons jarenlang ziek gemaakt, fysiek en geestelijk. Mijn moeder had het er het moeilijkst mee, maar God begon een diep werk te doen onze harten. De onvoorwaardelijke liefde van Jezus werd voelbaar in ons… Diezelfde periode werd mijn vader ernstig ziek en voelden we een onverklaarbare liefde voor hem. Het enige wat ik dacht was: Ik wil hem vergeven! Dankzij Jezus’ genade kon ik mijn vader vergeven en werden ik, mijn moeder en zussen bevrijdt van alle wrok en bitterheid. Het was een zwaar gewicht dat eindelijk van ons afviel. Na al die jaren bracht God genezing, herstel, vrede én vrijheid! Kon ik vergeven vanuit mijzelf? Absoluut niet. Dit kon alleen dankzij Jezus’ offer aan het kruis. We brachten in de praktijk wat we leerden door Zijn voorbeeld en vertelden mijn vader het Evangelie. Wat een wonder! Ook hij, zijn nieuwe vrouw en dochter gaven hun leven aan Jezus. Afgelopen jaar gaf mijn vader zelfs mijn zus weg op haar bruiloftsfeest! Dit jaar vieren we sinds een lange tijd weer samen kerst.”

Eeuwig leven, vergeving, genezing en verzoening: dit Evangelie blijven we verkondigen, zodat alle naties worden bereikt met de woorden van Jezus. Geef voor de verspreiding van het Evangelie.
Ja, ik geef voor de verspreiding van het Evangelie

Vele nieuwe groepen van discipelmakers
Het getuigenis van Flor had een grote impact op de rest van de familie. Zo had haar neef alles geobserveerd en wilde hij graag meer weten. Zo ontstond er een nieuwe groep gelovigen die samen de Bijbel ging lezen. Niet veel weken later, krijgt Flor een bericht van een voorganger van de lokale kerk. Hij had gezien hoe het discipelen van kleine groepen zoveel verschil had gemaakt voor vele mensen en vroeg of ze dit ook aan andere dorpen wilde overbrengen. Zo introduceerde hij haar aan verschillende voorgangers, families en vrienden. Flor: “Samen met mijn familie deelde ik simpelweg Gods liefde met Hen. En door de hand van God, zien we nu ook in andere dorpen nieuwe groepen van Jezus-volgers ontstaan."

"Door de hand van God, zien we nu ook in andere dorpen nieuwe groepen van Jezus-volgers ontstaan"

Iedereen die gelooft in Jezus kan discipelen maken! Alles wat je nodig hebt is een hart dat uitgaat naar Jezus en om het goede nieuws te delen met de mensen om je heen. Jezus volgen gaat niet over kennis alleen, maar dat je de lessen uit de Bijbel in je eigen leven in praktijk brengt. We zijn leerlingen van Hem. Wat zegt God door de Bijbel tegen jou? En hoe geef je dit vorm in je leven? Als je dat gaat doen, zul je zien dat het Evangelie wordt verspreid.

Word ook deel van Gods missie
De Bijbel staat vol met mensen die net zoals Flor veranderd zijn door een ontmoeting met Jezus. Door Hem gingen blinden weer zien en konden verlamden weer lopen. De wonderen zijn echter niet beperkt tot de bladzijdes van de Bijbel. Jezus verandert vandaag de dag nog steeds vele levens en nodigt ons uit om deel te worden van Zijn plan om de naties te bereiken. Wil jij deel worden van dit plan? Kom dan langs voor een kennismakingsgesprek in ons Missiehuis in Nijkerk.

We wensen jou en je familie een heel gezegende kerst toe,
Team Operatie Mobilisatie Nederland