cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
arrestaties China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2021 door Patrick Goede

Chinese christenen gearresteerd na bezoek conferentie Maleisië met spreker Tim Keller

De Chinese voorganger An Yankui en een staflid van zijn huiskerk zijn na de zondagsdienst gevangengenomen. De vrouw van de voorganger die werd opgepakt kreeg dit bericht: "An Yankui is meegenomen naar het bureau omdat hij er van wordt verdacht illegaal te grens te hebben gepasseerd. Hij wordt nu vastgehouden in de Fangshan County Detention Center." In juli werden ook vijf Chinezen gearresteerd die naar dezelfde conferentie in Maleisië waren geweest. De KL2020 Gospel and Culture, waar onder andere theoloog Tim Keller sprak.

Die vijf Chinezen werden net als Yankui gearresteerd vanwege verdenking van het illegaal passeren van de grenzen van het land. Zij werden echter al snel weer vrijgelaten, omdat ze gewoon over paspoorten beschikten en het land legaal in- en uitgegaan waren. Nu wordt deze twee Chinezen mannen dus weer dezelfde 'absurde verdenking' ten laste gelegd, meldt China Aid.

Volgens de organisatie onderhoudt voorganger An Yankui nauwe banden met de zwaar vervolgde gemeente Early Rain Covenant Church en voorganger Wang Yi. Dat zou een reden kunnen zijn geweest voor de arrestaties. Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors met landen waarin christenvervolging het hevigst is, staat China op plaats 17.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen