cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 oktober 2021 door Redactie

17 zendingsgezinnen ontvoerd in Haïti: "We bidden dat de bende tot inkeer komt"

In Haïti zijn minstens 17 Amerikaanse zendelingen samen met hun gezin ontvoerd door een gewapende bende. Dat meldt The New York Times op basis van lokale bronnen. Onder de ontvoerden zijn ook kinderen.

De zendelingen waren met hun gezin op bezoek geweest bij een weeshuis vlakbij Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Op de terugweg ging het vreselijk mis. Men wilde enkele mensen afzetten bij het vliegveld maar vervolgens zijn alle inzittenden ontvoerd. Hoe dat precies is gebeurd, is niet bekend. Wel weten Amerikaanse media te melden dat het om een gewapende bende met de naam 500 Mawozo gaat.

Het betreft een groep zendelingen afkomstig uit de Amerikaanse staat Ohio. "We bidden dat de bende tot inkeer komt", reageert Christian Aid Ministries, de Amerikaanse organisatie uit Ohio die de gezinnen uitzond naar Haïti. De christelijke organisatie geeft tegenover Christian Post aan dat mannen, vrouwen en kinderen zijn getroffen door de aanval die werd gepleegd door een bende uit de Haïtiaanse stad Port-au-Prince. "De directeur van het missieveld in Haïti en de lokale hulpdiensten kijken naar wat ze kunnen doen aan de trieste situatie", aldus een spraakbericht van Christian Aid Ministries. "Bid dat de bende tot inkeer komt en zal geloven in Jezus Christus."

De bewuste bende beheerst de snelwegen rondom de hoofdstad en zou wel vaker mensen ontvoeren. Sowieso neemt het bendegeweld en het aantal ontvoeringen de laatste jaren in rap tempo toe in Haïti. Het land valt al langere tijd van de ene in de andere crisis en gewelddadige bendes maken daar gebruik van. Ze verdienen onder andere geld door het ontvoeren van burgers en het vragen van losgeld. Dat dit bij zo’n grote groep buitenlanders gebeurt is echter uitzonderlijk.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen