cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Craig DeMartino
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 januari 2022 door Patrick Goede

Craig viel 30 meter naar beneden tijdens een klimtocht: "Alles wat ik had was weg"

Craig DeMartino is een ervaren klimmer. Toch viel hij meer dan 30 meter naar beneden tijdens een klimtocht door miscommunicatie met een andere klimmer. Meestal is een val vanaf deze hoogte fataal. Maar Craig valt in een 7 meter hoge boom en breekt uiteindelijk zijn rug, nek, voeten, enkels en ribben. Toch brengt het voorval hem dichter bij God: "Ik gebruikte God daarvoor als een geldautomaat."

Vlak na de val is Craig vooral heel erg in de war. Hij denkt geen moment aan God. Hij wordt tijdens een vijf uur lange helikoptervlucht naar het meest dichtsbijzijnde ziekenhuis gebracht en daar wordt zijn been afgezet. Craig en zijn gezin gaan vervolgens door een tijd van depressie en God lijkt niet te spreken. Totdat Craig een dagboek in handen krijgt.

Het dagboek opent zijn spirituele ogen, er staat: "Hoe ver wil je dat God gaat in het krijgen van je aandacht? Als God moet kiezen tussen je aardse comfort of je eeuwige redding, wat hoop je dan dat Hij kiest?"

Craig: "Opeens was alles wat het leven mij had gegeven weg. Ik vond mijzelf een neppe christen. God was altijd een middel geweest in een leven met andere prioriteiten." Craig keert uiteindelijk terug bij God. Met behulp van een protese is Craig inmiddels weer aan het klimmen geslagen, dankbaarder en dichterbij God dan ooit.

Lees hier het hele verhaal van Craig bij God Reports.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen