cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marco den Toom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2021 door Jeffrey Schipper

Organist Marco den Toom niet blij met coronapas en annuleert solo-optredens

"Ik heb het gevoel dat onder meer de culturele sector misbruikt wordt om mensen aan te moedigen zich te laten vaccineren. Daar wil ik op persoonlijke titel niet aan bijdragen", laat organist Marco den Toom weten. Via Facebook uit de musicus zijn ongenoegen over het coronatoegangsbewijs dat vanaf afgelopen weekend moet worden gehanteerd in restaurants, bioscopen en in de culturele sector. "Dit jaar dus even geen live te bezoeken solo-optredens waarbij die zogenaamde gezondheidstatus wordt gecheckt."

"Wat betreft medewerking aan zangavonden sta ik er anders in. Het kán niet de bedoeling zijn dat het persoonlijke bezingen van de lof van God nu door deze absurde - en in mijn ogen mensonterende - maatregelen wéér wordt gestopt of gehalveerd en satan alsnog het laatste woord lijkt te krijgen. Als we zingend willen blijven getuigen hebben we mijns inziens geen andere keus om dit wanbeleid te volgen en dus maar te controleren bij de entree. Het kán niet zo zijn dat we nu zielig in een hoekje moeten wegkwijnen en onszelf zoveel vreugde ontnemen omdat we er iets van vinden…

Maar stel dat dit écht een tien-jarenplan blijkt dan zal ik creatiever worden om mijn opdracht, het gebruiken van mijn talenten, te hervatten. Bovendien kunnen we niet van de wind leven. Maar nu vooral even focus op opnames", aldus de organist. Hij voegt toe geschrokken te zijn van de felle reacties die hij vanwege zijn kritiek op het Nederlandse coronabeleid heeft gekregen. "Stennismakende reacties moest ik verwijderen om de sfeer goed te houden. Stel dat je mijn insteek raar of zelfs bizar vindt, laat dat dan NIET weten in de comments. Je kunt me desgewenst wel gewoon ontvolgen natuurlijk…"

Evangelisch Werkverband-directeur Hans Maat roept via zijn Facebookpagina christelijke ondernemers op om landgoederen, schuren of bedrijfspanden in te zetten om evenementen zonder coronatoegangsbewijs te kunnen organiseren. "Als we het woord 'event' niet noemen, valt alles wat we organiseren onder religieuze samenkomsten. Worship of Bijbelstudie zijn kernactiviteiten in de kerk, dat is geen event."

Lees ook: Coronapas vergroot verdeeldheid in christelijk Nederland: hoe nu verder? en Het evenement Simply Jesus vraagt om een coronapas (en daar ben ik blij mee).

Foto: Facebook Marco den Toom


Coro
Meer over coro »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik snap die negatieve reacties van die prikwappies niet.

Is er eindelijk iemand die zich uitspreekt en eerlijk is over deze situatie, is het weer niet goed.

Nee, lekker meningloos met de mainstream meewaaien, dan ben je iemand!