cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
zorgverleners New York covid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2021 door Redactie

Christelijke zorgverleners voorlopig vrijgesteld van vaccinatieplicht in New York

Zorgverleners in New York hoeven zich voorlopig toch niet verplicht te laten vaccineren. Een groep van zeventien christenen stapte naar de rechter om gouverneur Kathy Hochul en twee andere politici aan te klagen voor de nieuwe coronamaatregel, meldt Catholic World Report. Volgens de federale rechter hebben gelovigen recht op uitsluiting van de vaccinatieplicht wanneer zij het vaccin om geloofsredenen weigeren. Tot het behandelen van de rechtszaak op 28 september 2021 hebben christenen vrijstelling van de vaccinatieplicht.

Onder de aanklagers bevinden zich onder anderen verschillende verpleegkundigen en doktoren die werden ontslagen of onbetaald buiten hun functie werden gezet na de aankondiging van de vaccinatieplicht. Een van de aanklagers was tot voor kort een verpleegkundige in een groot ziekenhuis in New York. Op 20 augustus kreeg de rooms-katholieke zorgverlener te horen dat ze vanwege haar religieuze bezwaren het vaccin niet hoefde te nemen, maar tien dagen later werd zij toch ontslagen, omdat ze niet gevaccineerd was tegen het coronavirus. De verpleegkundige kreeg twee weken de tijd om zich alsnog te laten vaccineren en wordt anders met onbetaald verlof gestuurd.

In de aanklacht omschrijven de christenen wat hun geloofsbezwaren zijn tegen het vaccin. Het verslag van de rechtszaak luidt: "Bij het nemen van het vaccin dat op dit moment op de markt is, dat te maken heeft met abortus, geloven de aanklagers dat ze meewerken aan het kwaad achter abortussen op een manier die hun morele waarden schendt. Ze geloven dat ze zouden zondigen en dus gaat het coronavaccin tegen hun geweten in. Op basis van het geloof wijzen ze elke medische behandeling die in verband gebracht kan worden met abortus af, het maakt niet uit hoe klein het verband is."

Christopher A. Ferrara van Thomas More Society (TMS) staat de christenen bij. TMS komt als non-profit organisatie op voor 'leven, familie en religieuze vrijheid' in de Verenigde Staten en steunt de rechtszaak. "De vaccinatieplicht is een machtsgreep van mensen die denken dat ze overal mee wegkomen", aldus Ferrara. "De overheid van New York wil de vaccinatieplicht invoeren, ondanks dat ze weten dat er mensen zijn met religieuze bezwaren tegen een vaccin dat is getest en ontwikkeld met behulp van cellen die komen van geaborteerde kinderen."


Corona
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen