cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2021 door Redactie

Kaag sluit de ChristenUnie opnieuw uit: begrijpelijk? - CIP Podcast

Deze week zijn de formatiegesprekken over een nieuw kabinet gestart. D66-leider Sigrid Kaag heeft alvast laten weten niet meer met ChristenUnie te willen regeren. Haar uitspraken kwamen ter sprake in de nieuwe CIP Podcast.

Redacteur Patrick Simons: "Gert-Jan Segers (CU) onthulde in het boek van Riekelt Pasterkamp hoe zijn partij de voltooid leven-wet heeft tegengehouden. Wellicht heeft hij door die onthulling zijn eigen glazen ingegooid. Want het lijkt er vooralsnog op dat Kaag er niet aan gaat beginnen. Zij sloot CU meerdere keren uit en deed dat afgelopen maandag in het AD, de dag dat er verder gesproken wordt met de informateur, nog maar eens. Zij wil een zo’n progressief mogelijk kabinet. Het is trouwens opvallend dat dit dus echt om medisch-ethische kwesties en wellicht voornamelijk die voltooid leven-wet gaat. Want op andere gebieden zoals klimaat en economie kunnen die twee partijen elkaar wel vinden, denk ik. Kaag is vastbesloten zich niet te laten piepelen, zoals Pechtold in de ogen van D66-achterban wel heeft gedaan.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

k
Tijd voor Rutte om zijn poot goed stijf te houden anders krijgt hij enorm last van een drammerige Kaag en consorten