cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Studiedag rond transgenderisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2021 door Patrick Goede

Hoe ga je als christen om met transgenders en transgenderisme? CIP ging de straat op!

Hoe ga je als christen om met transgenders en transgenderisme? De meningen op straat in Alblasserdam zijn verdeeld. "Er is te veel aandacht voor tegenwoordig, het wordt soms wat overdreven", zegt een echtpaar. Een vrouw op straat is psycholoog en geeft toe dat we met z'n allen nog weinig weten over genderdysforie. "Wat studies laten zien is dat jongeren die daar problemen mee hebben op latere leeftijd toch oké zijn met hun gender", zegt zij.

CIP.nl is in Alblasserdam vanwege een studiedag rond transgenderisme vanuit de gereformeerde gezindte. Dominee M. van Reenen en Mart van de Kamp, die als vader van een transdochter erg betrokken is bij het onderwerp, laten hun licht schijnen over het beladen thema. Ook horen we de visie van ds. Hettema die transleden in zijn kerk opnieuw voorstelt en het verhaal van Elbert Bot, die zelf transgender is.

De Alblasserdammers op straat zijn bang dat jongeren te vroeg in transitie gaan. "Soms heb ik het idee dat het te snel gaat", zegt een vrouw met een bos bloemen. "Maarja, wie ben ik om daarover te oordelen?" Een oudere meneer denkt dat 22 of 23 jaar een goede minimumleeftijd zou kunnen zijn voor een transitie. "Zodra ze zich een beetje gaan ontwikkelen in de maatschappij."

Bekijk hieronder het verslag van de videodag in Alblasserdam:


Cvandaag video's
- Bemoedigende boodschap zangeres Sera Noa: "Stop met vergelijken en kijk naar wat God over jou zegt"
- Florens van der Spek vreesde voor zijn leven tijdens evangelisatie in Jeruzalem: "Ze wilden ons stenigen"
- Shirma Rouse ervaart Gods leiding: "Geloven in God is nooit moeilijk"
- Hoe Matthew Ward met zijn muziek de wereld veroverde: "Niemand zong die liedjes over Jezus"
- Ernstig zieke Robbie Hageman stapt toch de ring weer in: "Leven is Christus en sterven is winst"
Meer over Cvandaag video's »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Het probleem is dat wereldwijd kinderen al vanaf een jaar of 12 aan de puberteitsblockers worden gezet, blijven steken in hun lichamelijke ontwikkeling, onvruchtbaar worden en levenslang afhankelijk worden van medicijnen. Daarnaast ook levenslang een mentale strijd, door het besef dat je chromosomen NIET kunt "aanpassen", dus eigenlijk blijft wat je was.

Gebruik hormoonbehandeling liever om diegene te BEVESTIGEN in het geboortegeslacht, ipv transitie.