cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Philip Nunn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2021 door Redactie

Terugkijken: hoe kunnen kerken mensen met homogevoelens ondersteunen?

D66, VVD, Groenlinks en PvdA willen een verbod op 'homogenezing'. Volgens hen is het schadelijk en onderdrukkend als iemand met homoseksuele gevoelens wordt geholpen om zijn identiteit te veranderen. Naar aanleiding van dit nieuws zijn christelijke hulpverleners bang geworden om homo’s bij te staan. Is die angst terecht?

Philip Nunn spreekt zich in het Family7-programma Uitgelicht! uit namens Vernieuwd, een platform waar christenen hun ervaringen met homoseksualiteit delen. Ook Jos komt als ervaringsdeskundige aan bod:

Enkele jaar geleden werd er door de Tweede Kamer al gestemd over een motie waarin het kabinet werd opgeroepen om een verbod op homogenezingstherapie in te stellen. Deze motie werd door een meerderheid van de Kamer aangenomen. Toch is er nog steeds geen verbod. De demissionair ministers Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge schrijven dat het ”nu nog niet mogelijk is om te bepalen op welke wijze het voorkomen en tegengaan van homoconversie het meest succesvol kan worden gelegaliseerd.” Daarom stellen ze dat een nieuw onderzoek noodzakelijk is.

Abonneer je op de YouTube-pagina van Family7

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Maar wat is nu eigenlijk het doel van de conversie? Is dat: "de homo moet hetero worden, zodat hij/zij alsnog een relatie kan aangaan en seksueel actief kan zijn"?Het lijkt me dat voor een christen het eerste doel is om God te dienen. Als die christen iemand is bij wie een relatie naar Gods plan niet past, dan is Gods plan kennelijk, dat die persoon Hem dient zónder relatie of seksuele activiteit. I.p.v. een "conversie", zou men dan eerder gebed en pastorale zorg kunnen wijden aan wat de eigen bestemming, bínnen de eigen identiteit is.