cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
India kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2021 door Patrick Goede

Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"

Vijftien christelijke families zijn in India door de politie uit de kerk verbannen omdat ze niet echt bekeerd zouden zijn tot het christendom. Deze aanname was gebasseerd op het feit dat de families niet vanaf hun geboorte tot het christendom behoren. "Dit is de meest recente poging van radicale hindoestanen om de politie te gebruiken in het verhinderen van christelijke activiteiten", zegt een lokale christen. 

De christenen werden door de politie verzameld om te bewijzen dat ze echte christenen waren en niet onrechtmatig gebruik zouden maken van de diensten van de overheid. Vervolgens werd hen opgedragen niet samen te komen bij de kerkdienst in hun dorp. 

De provincie Karnataka wordt geleid door de Bharatiya Janata partij, die ook op landelijke niveau regeert. Incidenten met betrekking tot christenen zijn fors gestegen sinds Narendra Modi van de partij in 2014 aan de macht kwam. Dat meldt de Christian Post.

India staat op nummer 10 op de beruchte Ranglijst Christenvervolging van Open Doors met landen waar christenen de meeste vervolging ondervinden. Afgelopen maand werd er in de provincie met het hoogste aantal inwoners, Uttar Pradesh, een wet aangenomen tegen de bekering van christenen. Experts waarschuwen dat ongeregeldheden en geweld tegen christenen zullen toenemen. 


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen