cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2020 door Redactie

Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om

Terwijl we nog in afwachting zijn van de officiële uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maakt Biden zijn plannen voor de komende tijd bekend. Het eerste punt op de agenda is het ongedaan maken van een groot aantal, voornamelijk pro-life, beslissingen van Trump. "Biden zal acties van Trump omtrent abortus terugdraaien", aldus het document met de politieke agenda van Biden. De Christian Post zet de plannen van de waarschijnlijke winnaar van de verkiezingen uiteen.

Een van de verdragen van Trump die Biden ongedaan wil maken is de 'Mexico City Policy'. In dit verdrag staat dat de regering geen financiële steun mag bieden aan non-gouvernementele organisaties die abortus uitvoeren of promoten als vorm van gezinsplanning. Daarnaast wil hij opnieuw de verplichte financiering van anticonceptie onder de Affordable Care Act (ACA) instellen.

Volgens Brian Burch van de christelijke rechtenorganisatie CatholicVote zal Biden 'katholieke religieuze groepen dwingen om abortus-middelen te vergoeden in hun zorgplannen'. Recent wonnen nonnen van de Little Sisters of the Poor een rechtszaak in Amerika waarin zij werden vrijgesproken van het verplicht verschaffen van anti-conceptie onder de ACA. "Niemand kon een goede reden bedenken waarom de Little Sisters niet konden worden vrijgesteld van deze wetgeving", stelde raadslid Diana Verm over de zaak. 

Andere christelijke organisaties en pro-life bewegingen houden hun hart vast bij het zien van de plannen van de toekomstig president. "Biden en Harris stellen de meest pro-abortus presidentiële plannen op in de Amerikaanse geschiedenis", reageert Marjorie Dannenfelser, voorzitter van een Amerikaanse pro-life organisatie.

Andere plannen in het document zijn het opnieuw aansluiten bij het klimaatverdrag uit Parijs en het invoeren van een landelijke mondkapjesplicht als coronamaatregel. Daarnaast is het Bidens voornemen om meer testen te financieren en bron- en contactonderzoek uit te voeren. Maatregelen die in grote mate overeen komen met het coronabeleid in Nederland.


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel begrijpelijk dat christelijke organisaties en pro-life bewegingen hun hart vast houden bij het zien van de abortusplannen van de toekomstig president Biden. Maar is het niet beter om als christenen het leven in relatie met God zo voor te leven, dat

anderen de optie van abortus niet meer zullen willen overwegen, en zelfs dat het niet meer nodig is om aan abortus te moeten denken.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify