cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
amsterdam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2020 door Redactie

CDA-Kamerlid over Staphorst: "Echt grote brandhaarden zijn bierdrinkende feestgangers uit grote steden"

De hersteld hervormde gemeente in Staphorst in onrecht aangedaan, zo stelt. Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) Hij was vrijdagavond te gast in de uitzending van het Family7-programma Uitgelicht! Daarbij ging het uitgebreid over de situatie van de kerken. Van Helvert nam geen blad voor de mond.

“Waar ik me aan geërgerd heb, is dat op die zondag door een links-liberale groep uit de randstad volgens mij bewust het beeld is gecreëerd dat de kerken nu ineens de grote brandhaard zouden zijn. Dat is dus absoluut niet waar. 0,3 procent van alle besmettingen komt uit kerkbezoek. De echte grote brandhaarden zijn de feestvierende, bierdrinkende, wietrokende en pillenslikkende feestgangers in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daar liggen de grote brandhaarden.”

Volgens het Kamerlid kwam juist vanuit die groep veel kritiek op de kerk in Staphorst. “Randstedelingen kunnen zich helemaal niet voorstellen dat er nog gebouwen zijn waar 2500 kerkgangers normaal gesproken ingaan. Dit is absoluut een gevalletje van framing. Ook de kerk in Staphorst had zich goed voorbereid. Daarnaast kun je jezelf wel afvragen of alles wat er gebeurde verstandig was, gezien wat er op het spel stond. Daar wordt nu ook over gesproken.”

“Diezelfde week zou de coronawet behandeld worden waarin de uitzonderingspositie voor de kerk wordt vastgelegd”, vervolgt Van Helvert. “Omdat ineens dat maatschappelijk beeld ontstond van die kerk in Staphorst, kwamen er partijen op in de Kamer die het recht van de kerken in de coronawet willen beperken. Gelukkig is die wet nu wel aangenomen zoals hij moet zijn.”

Bekijk hieronder de hele uitzending.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel belangrijk is na te gaan waar en waardoor de besmettingen plaatsvinden, anders gaat de overheid met de botte bijl maatregelen nemen waardoor de goeden onder de kwaden moeten lijden.