cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
boertjens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2020 door Patrick Simons

Voorganger Joël Boertjens moet weg bij baptistengemeente Amsterdam

Joël Boertjens vertrekt als voorganger van baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam. Boertjens blijft tot het einde van dit kalenderjaar verbonden aan de gemeente. Het vertrek van Boertjes is niet vrijwillig.

Dat blijkt onder andere uit de wijze waarop de voorganger zelf over het voorval twittert. “Vandaag een nieuwe stap in een intens en onwerkelijk proces: vanmorgen zijn de leden en bezoekers van onze kerk ingelicht over ons vertrek, per 1 januari 2021. Heel verdrietig, we hadden het graag anders gezien.” Tegenover het Reformatorisch Dagblad bevestigt Boertjens dat het inderdaad niet om een vrijwillig vertrek gaat.

Voorlopig wil men nog niet ingaan op de reden van het vertrek van de voorganger. In oktober zal er een gemeentevergadering worden georganiseerd waarin allereerst de gemeente uitgebreid zal worden geïnformeerd.

Eerder dit jaar bracht Boertjens het boek ‘Allen voor Eén – Vrouwen en mannen samen voor Koning en kerk’ uit. In dit boek pleit hij voor meer ruimte voor vrouwen in de kerk. CIP.nl sprak uitgebreid met hem over dit onderwerp. Medevoorganger Orlando Bottenbley denkt anders over deze kwestie. Of dat ook de reden is voor de naderende breuk is echter niet bekend en wil men ook niet bevestigen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

In de tijd dat ik sporthalbeheerder was, had ik contact met teams die zondags een wedstrijd moesten spelen. verschil van inzicht hoe resultaat te behalen, leidde soms tot ruzie. Maar zondags stonden ze daar als team om de overwinning te behalen en hun fans niet teleur te stellen. Na jaren als intermediair te hebben gefungeerd binnen christelijke gemeenten, is het zuur te constateren dat er veel ruzies zijn, vaak vanwege machtsposities. Dit nu geeft verdriet bij gemeenteleden, omdat dit vaak over hun hoofd wordt uitgevochten. Jammer.