cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Laat de ChristenUnie 500 vluchtelingenkinderen in de steek? - CIP Podcast

Uit christelijke en niet-christelijke hoek heeft de ChristenUnie in de achterliggende periode veel kritiek ontvangen. Aanleiding is het niet steunen van een motie om vijfhonderd vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen naar Nederland te halen. Laat de ChristenUnie deze kinderen in de steek? Redacteur Patrick Simons besprak dit in de CIP Podcast.

ChristenUnie-Kamerlid liet in een verklaring weten dat andere coalitiepartijen (VVD en CDA) dwarslagen en zijn partij om die reden "met pijn in het hart" tegen de motie stemde. "Het is diep frustrerend om zo met handen gebonden te zijn en zoiets humaans niet voor elkaar te kunnen krijgen. Ons doel was en is om de situatie van deze kinderen te verbeteren. Het resultaat van veel gesprekken in de coalitie is een afspraak om in ieder geval 500 kinderen van de Griekse eilanden af te halen." De bedoeling is dat deze kinderen op het vaste Griekse land in veiligheid worden gebracht met begeleiding van een voogd, onderwijs, onderdak, medische voorzieningen en een versnelde asielprocedure.

Ondanks de uitleg van Voordewind werden reacties als deze volop gedeeld: ‘Ik geloof niet in Jezus, maar krijg van hen die dat wel doen toch niet het idee dat hij een type was dat 500 kinderen zou laten verrotten vanwege fractie discipline’, aldus LINDA-redacteur Rianne Meijer via Twitter. "Maar Jezus riep de kinderen bij zich ..." (Lucas 18:16). "Maar nu effe oprotten", zeide Jezus, "want er komen verkiezingen aan", voegde de cynische journalist en historicus Dimitri Tokmetzis toe.

Volgens CIP-redacteur Patrick Simons wordt Jezus op deze manier voor het karretje gespannen. "Hoe reageren dezelfde mensen op wat Jezus heeft gezegd over het huwelijk, over geld en over ongeloof? De ChristenUnie beroept zich op coalitie-afspraken. Dan kun je wel heel hard gaan roepen dat Jezus dit niet zou doen, maar zou Jezus überhaupt in een regering gaan zitten? Compromissen sluiten is simpelweg de consequentie van regeren."

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Lees ook: ChristenUnie stemt met pijn in het hart tegen motie vluchtelingenkinderen


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Politieke compromissen sluiten; strookt dat met het evangelie van Jezus Christus? Er is ook nog zoiets als een grens aangeven.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify