cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
amerikaanse soldaat bid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse legerpredikant bedreigd na uitdelen boek John Piper

Een Amerikaanse legerpredikant wordt bekritiseerd voor het delen van het nieuwste boek van John Piper, 'Coronavirus and Christ'. De predikant Col. Moon H. Kim is het hoofd van het leger in Zuid-Korea en mailde het boek naar 35 andere legerpredikanten. De legerpredikant prijst het boek aan met de volgende woorden: "Dit boek heeft mij geholpen om mij opnieuw te focussen op mijn heilige roeping tot mijn verlosser Jezus Christus. Hopelijk kan dit boekje anderen in het leger en daarbuiten ook helpen en tot steun zijn."

De aanklagers geven aan dat zij 'de ultra-conservatieve christelijke theologie van John Piper niet onderschrijven'. Military Religious Freedom Foundation (MRFF) komt op voor de 22 aanklagers. De aanklagers, deels LHBTI, storen zich met name aan de stukken in het boek waar John Piper schrijft over het oordeel van God. 'Sommige mensen zullen het coronavirus krijgen als een specifiek oordeel van God, door hun zondige houding en daden', schrijft Piper. "Het boek verkondigt dat het coronavirus het oordeel van God is", merkt voorzitter van de MRFF, Mikey Weinstein, op.

Mike Berry van de First Liberty Institute (FLI) komt op voor de grondrechten van mensen in Amerika. "De MRFF laat zijn ware aard zien door de aanklacht tegen de legerpredikant die een constitutioneel beschermde daad verrichtte. Onze dappere militairen zouden beledigd moeten zijn door de actie van Mikey Weinstein, omdat hij denkt dat ze zo kwetsbaar zijn dat ze incapabel zouden zijn om een boodschap te horen die in strijd is met hun eigen overtuiging." FLI biedt gratis juridische steun aan legerpredikant Kim, mocht de aanklacht tot een rechtszaak leiden.

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Kom je aan aan de LGBTI beweging, krijg je problemen. Je móet denken zoals zij en vanaf dat punt stopt vrije meningsuiting. Dat God de aanklagers de ogen mag openen! Zijn zegen en bescherming gewenst voor de legerpredikant in Z.Korea. En ook voor John Piper. Hij kijkt met een heldere, geestelijke bril naar de westerse cultuur. Hij blijft wijzen op Jezus Christus als enige Verlosser. Jezus is een 'steen des aanstoots', ook in de westerse wereld.