cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
fulani nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2020 door Nienke Alblas

Vorige maand 50 christenen afgeslacht in Nigeria

In maart zijn er 50 christenen vermoord door Fulani jihadisten in Nigeria. De ChristianPost vermeldt dat er waarschijnlijk 400 christenen door de Fulani zijn vermoord in 2020 in Nigeria. Het is lastig om precieze aantallen te noemen, wegens corruptie in Nigeria. Daarnaast kunnen niet alle slachtoffers van de Fulani geïdentificeerd worden.

Nigeria staat op plek twaalf op de lijst van christenvervolging van Open Doors. Het geweld tegen christenen is de laatste jaren sterk toegenomen. Naar schatting zijn er in de afgelopen vijf jaar 11.500 christenen vermoord door de Fulani. De groepering is een islamitische herdersstam die jihad voert. Als nomaden reizen ze door het middenlandschap van Nigeria, waar ze de lokale bevolking en met name christenen aanvallen.

De Amerikaanse ambassade van geloofsvrijheid geeft aan dat Nigeria op een speciale volglijst komt te staan. "We zetten Nigeria op deze lijst, omdat het geweld en de aanvallen toenemen. Daarnaast is er een gebrek aan effectief ingrijpen door de lokale overheid en een tekort aan juridische steun van de christenen in het land", geeft ambassadeur Sam Brownback aan. "Het is een gevaarlijke situatie in een te groot deel van Nigeria. De overheid is niet bereid of niet capabel om het probleem aan te pakken."


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik lees dit nu meerdere keren over deze herders/slachters! Als ze olieleidingen zouden saboteren en andermans materiële belangen zouden schaden, zou er dan niet eerder worden opgetreden tegen deze moordenaars?