cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. Messemaker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. Messemaker zong psalmen bij het sterfbed van een oude schoolmeester - CIP Podcast

Als predikant bezoekt ds. M. Messemaker ook mensen die stervende zijn. Regelmatig ging hij naar een ernstige zieke voormalig schoolmeester uit Woudenberg. "Op zijn sterfbed toonde hij ontzaggelijk veel vertrouwen in God. Dat maakte een diepe indruk op mij", vertelt de hervormde predikant in de CIP Podcast.

Eerder vertelde de dominee hierover in dit CIP-interview. "Op zijn verjaardag stierf hij en werd hij geboren in de eeuwigheid bij God. Vlak voordat hij stierf, vouwde hij zijn handen en blies hij zijn laatste adem uit. In alle rust is hij heengegaan. Ik denk ook aan een mevrouw die weinig geloofszekerheid ervoer. Ook zij was ernstig ziek en het einde naderde. Samen zongen we Psalm 84 over ‘hoe lieflijk Gods woningen zijn.’ Toen ik wegging zei ze: ‘de volgende keer zingen we weer, dominee.’ Die volgende keer kwam niet meer op aarde. Maar zingen doet ze zeker!"

In de CIP Podcast vertelt Messemaker dat hij het heerlijk vindt om te zingen tijdens pastorale gesprekken. "Met name uit de psalmen die zich bevinden in het DNA van onze kerkelijke gemeente en hopelijk ook in de harten van onze gemeenteleden. Zo'n zangmoment met die oude schoolmeester uit Woudenberg is niet te plannen. Ik geloof dat God dit gebruikt. Ondanks alle lek en gebrek gebeuren dit soort wonderlijke dingen."

Beluister de volledige CIP Podcast met ds. Messemaker:


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen