cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2019 door Redactie

Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen

Op zijn Facebook pagina legt ChristenUnie fractievoorzitter Gert-Jan Segers uit waarom hij niet de omstreden Nashville verklaring over homoseksualiteit heeft getekend. Zijn hoofdreden: het gesprek over geloof en homoseksualiteit zou er niet mee gediend zijn.

"Ik heb de Nashville Verklaring niet ondertekend omdat ik bang ben dat het gesprek over geloof en homoseksualiteit niet is gediend met deze Verklaring," schrijft Segers. "Het gesprek daarover is belangrijk, raakt mensen en moet daarom - wat je opvatting ook is - respectvol en open gevoerd worden. Ik zie ook niet hoe homo’s - binnen en buiten de kerk - met deze Verklaring geholpen worden."

"Jezus’ eerste boodschap voor deze wereld is niet een lijst met do’s en don’ts, maar een hartelijke uitnodiging die duidelijk maakt dat iedereen welkom is bij Hem. Wie je ook bent."

'Ik hoop dat wij als christenen in onze samenleving niet allereerst een opgeheven vinger laten zien, maar vooral een luisterend oor en een helpende hand."

De politicus krijgt veel positieve reacties. Dirk van Duijvenbode reageert: "Gelukkig Gert Jan. Je wilt niet weten hoe erg het is als het over jezelf gaat in die verkaring. Zeker als je ook nog Christus-belijdend predikant bent, zoals ik."

Margreet van Schuylenburg-Linnemann: "Fijn dat je dit schrijft, ik was bang dat CU hierin mee zou gaan. Dat had ik erg gevonden."


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
- Nashville verklaring: Er zijn van die dagen dat ik me schaam dat ik me christen noem
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Ik heb sympathie voor de heer Segers, al heb ik hem nooit ontmoet. Maar ik krijg nu nog meer sympathie voor de heer van der Staaij. Wat een moed om naar Jinek te gaan. Hoe gemakkelijk had hij zich achter een dikke agenda kunnen verschuilen. Maar hij ging toch maar!