cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 september 2018 door Reformatorisch Dagblad

Ds. Paul Visser waarschuwt voor gezapigheid in de kerk: "Velen doet het geloof niets meer"

"Bij veel kerkgangers doet het geloof niets meer en zijn al innerlijk afgehaakt," merkt ds. Paul Visser op. Tijdens een tweedaagse predikantencursus in Doorn waarschuwde de predikant uit Amsterdam voor gezapigheid binnen de kerk, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Visser: "Gezapigheid is het begin van het einde. Daar moeten we een punt van maken. Zuchten en klagen helpt niet." Ook wordt de predikant moe van een eenzijdige christelijke boodschap die uitmondt in een 'sinterklaasgeloof'. De voorganger leest op zondag daarom uit het boek van de profeet Jeremia, zodat niet alleen mooie Bijbelgedeelten aan bod komen. "In evangelische kringen wordt te dikwijls over de overwinning gesproken, terwijl het lijden weinig aan bod komt."

Ook merkt de predikant op dat gelovigen in reformatorische kringen vastlopen "door een bepaalde uitleg van het leerstuk van de uitverkiezing". Dit leerstuk komt onder andere aan de orde in de Dordtse Leerregels, een gereformeerd belijdenisgeschrift. Visser onderstreept dat de Bijbel rijker is dan de Dordtse Leerregels. "De leerregels zijn een aftreksel van de Bijbel. Geen slap aftreksel, maar wel een aftreksel."

Twee jaar geleden pleitte Visser al voor "preken die ook eerlijk erkennen dat je God eerder kwijt bent dan rijk, dat Hij geregeld niet te volgen is en dat wij meer dan eens nauwelijks iets van Hem gewaarworden."

Lees ook: Ds. Paul Visser: "Jezelf geestelijk opkrikken heeft geen zin".

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen