cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andrew
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 augustus 2018 door Marina de Haan

30-jarige voorganger stapt na zwaar gevecht met depressie uit het leven

Onlangs sprak hij nog in zijn kerk Inland Hills Church in Chino (Californië) over hoe je leven van een troep naar een kunstwerk kan veranderen. Nu is voorganger Andrew Stoecklein niet meer in de gelegenheid om die prekenserie af te ronden. Afgelopen weekend koos hij er zelf voor om uit het leven te stappen na een gevecht met depressie en angst. Hij was dertig en laat een vrouw en drie jongens achter.

Zowel op Facebook als op Instagram heeft de kerk een bericht geplaatst over het overlijden van hun voorganger. “We treuren omdat onze pastor zaterdagavond na een strijd tegen depressie en angst in de hemel is verwelkomd. Het is niet de uitkomst waar we op hoopten en voor hebben gebeden. Als kerkfamilie rouwen we.”

“In zijn tijd dat hij Inland Hills leidde, bereikte Andrew zoveel mensen met zijn warme humor, hart voor God en onderwijs dat anderen altijd naar Jezus wees. De liefhebbende echtgenoot, vader, zoon en vriend die hij was, zal ons blijven inspireren in het leiden van anderen in relatie met Jezus”, schrijft de gemeente.

Verloren en leeg
Andrews vrouw Kayla is gebroken van verdriet. Op Instagram plaatste zij een ode aan haar man. “Gisteravond blies de liefde van mijn leven, de vader van mijn kinderen en de voorganger van onze ongelooflijke kerk zijn laatste adem en ging naar Jezus toe. Het was niet het wonder waar ik op hoopte, maar hij is nu in de hemel met zijn vader, vrij van pijn, vrij van depressie en angst.”

Ze vervolgt haar bericht: “Hij was een geweldige echtgenoot. Hij maakte me echt beter, gaf me het gevoel het mooiste meisje van de wereld te zijn en hij hield veel van me. We pasten zo goed bij elkaar, we waren één. Hij was een geweldige papa, zijn drie jongens zullen hem zo erg missen. Hij had zo’n unieke en speciale relatie met elk van hen. Hij was een ongelooflijk getalenteerde leraar, communicator en voorganger. Hij was speciaal, uniek en zal door duizenden mensen over de hele wereld worden gemist.”

“Bid alsjeblieft voor mij en de jongens. Ik weet niet hoe ik dit ga aanpakken. Ik ben volledig verdrietig, verloren en leeg. Nooit in een miljoen jaar had ik me kunnen voorstellen dat dit het einde van zijn verhaal zou zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Last night, the love of my life, the father of my children and the pastor of our incredible church took his last breath and went to be with Jesus. It wasn’t the miracle I was hoping for but he is now in heaven with his dad, free of pain, free of depression and anxiety. • He was an amazing husband, he truly made me better, made me feel like the most beautiful girl in the world, and he loved me so deeply. We fit so well together, we were one. He was an amazing daddy, his three boys are going to miss him so much. He had such a unique and special relationship with each of them. He was an incredibly gifted teacher, communicator, and pastor. He was special, one of a kind and will be missed by thousands of people all around the world. • Please pray for me and the boys. I don’t know how I am going to face this, I am completely heartbroken, lost, and empty. Never in a million years would I have imagined this would be the end of his story. • If you are struggling with suicidal thoughts or actions, please tell someone. Please make sure you’re not alone, and please call a friend or family member before you make that irreversible decision. You are loved and valued more than you know! #godsgotthis

Een bericht gedeeld door Kayla Stoecklein (@kaylasteck) op

Hij deelde zijn strijd
Al maanden kampte Andrew met paniekaanvallen en depressie. Een paar jaar geleden overleed zijn vader aan leukemie en moest het gezin dit jaar halsoverkop hun huis verkopen omdat een stalker aan de deur stond met kwade bedoelingen. Andrew nam geen rust, ging maar door en kreeg plotseling een gigantische paniekaanval in de badkamer. De ouderraad besloot Andrew een paar maanden verlof te geven om te herstellen.

Half augustus keerde hij voor het eerst na maanden terug als voorganger bij Inland Hills. Hij startte een nieuwe serie genaamd ‘Hot Mess’. Zijn eerste preek na terugkomst gaat over dat je leven van troep naar kunstwerk kan transformeren (Mess to Masterpiece). Hij was enthousiast, vurig en klaar voor wat God voor hem had voorbereid. Hij sprak eerlijk en kwetsbaar over zijn strijd met angst, depressie en zelfmoord (zie onderstaande preek). Hij riep anderen op om hulp te zoeken die hetzelfde ervaren. Tot afgelopen zaterdag. Toen eindigde zijn verhaal.

Zoek vandaag nog hulp
Als jij worstelt met zelfmoordgedachten of -acties, vertel dit dan aan iemand. Zorg ervoor dat je niet alleen bent en bel een vriend of familielid voordat je een onomkeerbare beslissing neemt. Je bent meer geliefd en gewaardeerd dan je denkt. Zoek vandaag nog hulp.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat erg, en ook verschrikkelijk voor de nabestaanden. We leven met ze mee. Wat zullen ze de troost en liefde van onze God nodig hebben om hier doorheen te komen. Je moet oppassen als je alleen de titel leest om dan heel veroordelend te gaan denken van dat hij beter had moeten weten. Alsof hij daar zelf niet mee geworsteld heeft. Hierachter schuilt een heel menselijk drama. Wat je hiervan kunt leren is dat je niet moet blijven zitten met zelfmoordgedachtes, maar juist naar buiten moet treden als je er mee worstelt.