cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Benny Hinn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2018 door Redactie

Benny Hinn na overlijden Billy Graham: "Ik ben te ver gegaan met welvaartsevangelie"

De omstreden evangelist Benny Hinn, die vaak wordt beschuldigd van het verkondigen van een 'welvaartsevangelie', heeft in een video op Facebook gereflecteerd op het leven van Billy Graham. Hij vertelde daarin ook hoe hij van Billy Graham leerde om vooral "veel zielen te winnen" en hoe hij met zoon Franklin Graham op de knieën bad voor een opwekking.

In de video erkende Hinn dat hij soms te ver is gegaan in het brengen van een welvaartsboodschap. Vaak vertelde hij de massa's die hij toesprak dat God je overvloedig wil zegenen met geld, goed en gezondheid als je gelooft. Daar is hij naar eigen zeggen soms te ver in gegaan. "We worden aangevallen vanwege het feit dat we het welvaartsevangelie brengen. Nou, het staat in de Bijbel. Maar ik denk dat ik soms te ver ben gegaan, helaas. En het is niet Gods Woord dat ik geleerd heb. En ik denk dat ik net zo schuldig ben als anderen. Soms ga je verder dan nodig is en dan brengt God je terug naar de realiteit."

"Hoe meer je de Bijbel leert kennen, hoe meer je balans vindt in je meningen en gedachten. (..) Toen ik ouder werd, dacht ik: 'Wacht eens even, weet je, dit strookt helemaal niet met de Bijbel en met de realiteit.' Dus wat is welvaart? Dat je geen gebrek hebt." 

"Had de profeet Elisa een auto? Nee. Hij had nog niet eens een fiets. Maar hij had geen gebrek. Had Jezus een auto of leefde hij in een grote villa? Nee. Maar Hij had geen gebrek. En als je naar de apostelen kijkt? Niemand had gebrek. Vandaag denken mensen bij overvloed aan vorstelijke huizen, auto's en bankrekeningen. Die focus is verkeerd... Het is zo verkeerd."

"Het is tijd om Bijbels te leven. Het komt uiteindelijk (verwijzend naar Billy Graham, red.) allemaal neer op één ding. Houden we van Jezus? Ja, of nee? Als we van Jezus houden dan moet het allemaal om Jezus gaan."

Lees ook: Neef van Benny Hinn waarschuwt tegen welvaartsevangelie.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Gaat hij zn miljoenen ook teruggeven aan de armen net als de tollenaar in de bijbel?