cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marije Kaptein
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Jeffrey Schipper

Marije en haar man verloren twee kinderen: "Een nachtmerrie kwam uit"

Het leven van Marije Kaptein verliep ‘vlekkeloos’. Ze verwachtte haar derde kind Levi. Maar dit kind blijkt niet bestemd voor een leven hier op aarde. “Misschien zullen we het wel nooit kunnen vasthouden,” dacht ze. Levi heeft in totaal 33 uur geleefd. Maar deze zwangerschap bleek niet het einde van de beproevingen te zijn. Ook tijdens de daaropvolgende zwangerschap ontving de moeder van vier kinderen heftig nieuws. Marije deelt haar verhaal in haar boek ‘Kinderen voor de overkant’.

Op 4 november 2014 stond een echo van Levi gepland. “Destijds was ik elf weken zwanger,” vertelt ze. “Tot die dag leek het leven vanzelf te gaan. Totdat op de echo bleek dat ons kindje een ernstige aandoening had die het niet zou overleven. Het ging om anencefalie. Zijn schedel was niet volledig gesloten, waardoor de hersenen werden aangetast door het vruchtwater. Dan is leven buiten de baarmoeder niet mogelijk. Die dag heeft ons leven op de kop gezet. Sindsdien beseffen we dat we het leven niet zelf in de hand hebben.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lieve mensen,

Ik ken jullie niet maar wat een gezegend verhaal.

Ik heb diep respect voor jullie als ouders en ik weet dat mensen soms harteloze woorden kunnen zeggen en dat je hart huilt.

Wat een liefde kunnen jullie geven aan de kinderen die er zijn in jullie leven.

Geniet want God geniet met jullie mee, hij is een liefdevolle God die jullie zien vanuit de hoge hemel en weet dat jullie goed kunnen zorgen voor jullie kinderen 2 heeft God al naar zich toegehaald, omdat God jullie liefde ziet en Hij zorgt tegelijk voor Levi en Ezra.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify