cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2016 door Jeffrey Schipper

Kerk in Veenendaal stroomt vol met duizenden, jonge gelovigen

Wekelijks stroomt de evangelische kerk Mozaiek0318 in Veenendaal vol met duizenden, meest jonge gelovigen. "Ik weet niet wat het geheim is," zegt voorganger Kees Kraayenoord. "Dan zouden de kerken snel weer vol zitten."

Het AD deed verslag van de zondagse samenkomsten. 'De eerste van twee zondagse diensten trok zo'n 1100 gelovigen, en ook voor de tweede shift stroomt de zaal vol', schrijft het dagblad. 'Op het podium begeleidt een band onder een uitbundige lichtinstallatie gezongen christelijke liederen. Er wordt geschakeld tussen drie enorme videoschermen. Een beetje Ziggo Dome, lijkt het wel.'

Kraayenoord preekte over Johan Cruijff, en hoe die zal voortleven na zijn dood. Maar die er niet uit zal opstaan, zoals Jezus Christus dat wél deed. "De rituelen van sommige kerken spraken grootvader en grootmoeder nog aan, maar de jeugd van vandaag niet meer," laat de zanger weten.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen