cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2015 door Jeffrey Schipper

Franklin Graham steunt 'moslims-niet-welkom-oproep' Trump

Evangelist Franklin Graham vindt het voorstel van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump prima. Trump wil de Amerikaanse grenzen "compleet afsluiten" voor moslims, totdat duidelijk is waar de haat in naam van de islam vandaan komt.

Franklin is de zoon van de bekende evangelist Billy Graham en zet het werk van zijn vader voort als voorzitter van de 'Billy Graham Evangelistic Association'. De uitspraken van Trump sluiten wat Graham betreft aan bij zijn eerdere uitspraken om islamitische migratie te verbieden. Dat voorstel deed de evangelist in juli toen vier mariniers werden gedood door een Amerikaan die islamitische teksten op zijn blog plaatste. Graham herhaalde zijn oproep na de aanslagen in Parijs.

Volgens Graham zijn "politici in Washington volledig losgeraakt van de werkelijkheid". Op Facebook verwees de evangelist ook naar een onderzoek van een controversieel instituut, waaruit zou blijken dat een meerderheid van de Amerikaanse moslims gelooft dat geweld tegen de VS gerechtvaardigd is.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen