cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2014 door Redactie

"Liederen in kerk sluiten slecht aan bij realiteit wereld"

Liederen in de kerk sluiten onvoldoende aan bij de problemen die er zijn in de wereld. Dat zei de bekende evangelicale denker Brian McLaren in zijn videoboodschap bij de 7 keer 7 avond in Zwolle - een roadtrip naar een nieuw soort christendom. 

McLaren: "Ik ben mijn hele leven een toegewijd christen, maar ik heb zelden een lied gezongen over armoede. Een lied dat daadwerkelijk over armoede en de kerk gaat. De Bijbel heeft veel te vertellen over armoede, maar de liederen uit de Westerse kerk bijna niet. Er zijn een aantal liederen die gaan over de schoonheid van de schepping. Maar ik ken geen lied die ons oproept te zorgen voor de aarde of gaat over de bescherming van de aarde tegen menselijk hebzucht. We hebben veel liederen die over zonden gaan. Maar weinig liederen benoemen de zonden die de wereld vernietigen, zoals hebzucht en vooroordelen."

"We hebben vaak veel discussie over muziek in de kerk, terwijl de teksten zelden of nooit gaan over de realiteit die we juist moeten benoemen." 

www.7keer7.nl


Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen