cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 mei 2014 door Redactie

SamenChristen: nieuwe datingsite met ervaring

Nederland is een christelijke datingsite rijker. SamenChristen is deze maand gelanceerd door datingsite-pionier Chris Algra. De site is fris en anders, belooft de maker. “Het belang van een goede datingsite op Bijbelse grondslag is groter dan ooit.”

De initiatiefnemer beseft dat er al een aantal christelijke datingsites actief zijn. ”Toch vind ik het tijd voor een frisse wind. SamenChristen is een eigentijdse, professionele site met een grote focus op service, veiligheid en gebruikersvriendelijkheid. Singles die www.samenchristen.nl bezoeken en zich inschrijven, zullen al snel begrijpen wat ik bedoel: SamenChristen is anders.” Algra, zelf christen, komt niet onbeslagen ten ijs. Hij introduceerde in 2001 als eerste het concept 'christelijke datingsite' in Nederland. Sindsdien was hij verantwoordelijk voor twee andere christelijke datingsites. “Deze ervaring wil ik nu inzetten om SamenChristen een succes te maken.”

Het belang van een goede datingsite op Bijbelse grondslag is groter dan ooit, vindt Algra. “Tegenwoordig zijn veel datingsites gericht op snel scoren; foto’s beoordelen met een enkele swipe op je mobiele telefoon en vervolgens gelijk een afspraakje maken. Onze visie staat daar haaks op. Mensen zijn geen gebruiksvoorwerpen. We geloven in de heiligheid van het huwelijk, en we willen graag een betekenisvolle ontmoetingsplek voor christenen worden.”

SamenChristen kent dan ook een aantal unieke features die erop gericht zijn elkaar beter te leren kennen, en elkaar te bemoedigen. “Zo hebben we tientallen prikkelende en grappige matchvragen, waarmee je iets over jezelf vertelt. Ook kun je elkaar lof geven. Dat zijn complimenten waarmee je bijvoorbeeld kunt aangeven dat diegene een mooi getuigenis heeft, of een echte gebedsheld is.” Ook het match-algoritme van SamenChristen is uniek. “Wij matchen twee kanten op. Wij kijken niet alleen naar jouw voorkeuren, maar ook naar de voorkeuren van de ander. Het matchpercentage is daarom een veel betere inschatting in hoeverre je bij elkaar past.” Op SamenChristen kunnen vrijgezelle christenen elkaars profielen bekijken, en met elkaar mailen en chatten, terwijl op de achtergrond voortdurend wordt uitgerekend welke singles goed bij elkaar passen. De eerste 1.000 leden krijgen een gratis jaarabonnement. Inschrijven kan via www.samenchristen.nl.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen