cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 september 2012 door Redactie

Peter ter Velde: "Ik had twee kanten"

"Ik kan nu zijn wie ik ben. Religie was een juk. Na de gesprekken met mijn vader ging dat af."  Journalist Peter ter Velde, zoon van evangelist en voormalig presentator Feike ter Velde, sprak afgelopen zaterdag op een bijeenkomst van de Vereniging Tegen Manipulatie in Christelijke Groepen (VTMCG) over zijn vorig jaar verschenen roman. Dat meldt het Nederlands Dagblad. In die roman vertelt hij waarom hij het geloof in God heeft verlaten. Zijn relatie met zijn vader speelde hierin een belangrijke rol. Peter ter Velde groeide op in een christelijk gezin, was zelf voorganger en is inmiddels vooral bekend vanwege zijn werk als journalist bij de NOS.

De rode draad verweven door zijn opvoeding was muziek. "Toen ik tien was, kreeg ik een radio van mijn opa. Ik luisterde er op mijn zolderkamer mee naar Hilversum drie. Maar als mijn vader de trap op liep, zette ik ’m uit. Die muziek komt uit de hel, vond hij." Ter Velde vertelde dat hij lange tijd twee kanten had. "De buitenkant was mijn aangepaste ik, de ik die ik moet zijn – in de ogen van mijn vader en van God. Maar diep van binnen was ik iemand anders. Maar daar praatte ik nooit met iemand over."

Rondom de publicatie van zijn boek sprak Peter met zijn vader Feike. De relatie met zijn vader is sinds die periode "helemaal oké".

Lees hier een uitgebreider artikel over de roman van Peter ter Velde.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.
Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen