cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2023 door Jeffrey Schipper

GerGem-ouderling hangt pen aan de wilgen bij Refoweb: "De kerk wordt zwartgemaakt"

De naweeën van de lezing ‘Het evangelie zonder kleine lettertjes’ van dr. G. A. van den Brink worden in de reformatorische gezindte nog altijd gevoeld. Bijna een jaar geleden wees hij op “een groot en wezenlijk probleem in de reformatorische gezindte: een levensgevaarlijke dwaling”. Het leidde tot een briefwisseling op Cvandaag en op Refoweb. Zijn ‘penvriend’ op Refoweb, Jan van den Brink, vindt dat de stroom van vervolgvragen en reacties op Refoweb Gods koninkrijk beschadigen. Om die reden hangt hij zijn pen aan de wilgen. Hij stopt per direct als pannellid van het Refoweb-team.

“Als het gaat om het aanbod van genade is de ene dominee ernstig en de andere predikant wat meer gunnend. Als het alleen een zaak was van karakter of gunning, valt het probleem wel mee. Maar waar ik nu over spreek is veel ernstiger”, stelde Van den Brink tijdens de lezing ‘Het evangelie zonder kleine lettertjes’ van Geloofstoerusting. “Het gaat over waarheid en leugen. We hebben het over een levensgevaarlijke dwaling. Ik zou willen dat het anders was. Ik zeg dit niet omdat ik graag grote woorden gebruik. In onze gereformeerde gezindte klinkt een misleidende boodschap die veel mensen verlamt en vergiftigt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Triest. Maar eigenlijk de aandacht niet waard.

Hiermee bevestigd deze broeder juist het beeld dat er (tegenwoordig) onvoldoende ruimte is in zijn kerkverband voor een discussie op inhoud (behalve naar 'rechts', uiteraard).

Hij scoort hier ongetwijfeld 'punten' mee in eigen kring, maar heeft nog niet door dat het Allah en de duivel zijn die punten tellen, niet Jezus: Zijn genade (alleen) is genoeg!