cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Opperrabbijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 mei 2023 door Opperrabbijn Jacobs

4 mei is in aantocht: wat is mijn boodschap?

Met de vierde mei in aantocht ben ik aan het nadenken over de toespraken die ik zal gaan houden. Wat wordt mijn boodschap? En als ik de boodschap voor mezelf duidelijk heb, ga ik daarna nadenken over ‘de verpakking’ waarin ik die boodschap ga gieten. Dat ‘nadenken over’ doe ik niet gestructureerd, dat wil zeggen, ik ga niet van 15:00 uur tot 16:30 uur ‘zitten nadenken’. Het gonst gewoon door mijn hoofd tot ik de boodschap heb gevonden. En daarna blijft het gonzen in mijn hoofd op zoek naar de verpakking.

Ondertussen heb ik nog niets gevonden en wacht ik op de opwelling. Het moeizame is dat ik bij een herdenkingsbijeenkomst in feite altijd hetzelfde zeg, maar dan wel op zo’n manier dat hetzelfde in andere bewoordingen wordt gebracht. Ik kan ook van het onderwerp niet afwijken en over iets gaan spreken dat met de herdenking niets te maken heeft. Dus met andere woorden: moet ik steeds hetzelfde verkondigen?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dagboek van een opperrabbijn
- Dagboek van een opperrabbijn: Terug van weggeweest
- Dagboek van een opperrabijn: Bijzondere ontmoeting en een Poerimgrap!
- Israël en de Verenigde Naties
- Dagboek van een opperrabbijn: Waar is de barmhartigheid bij de Raad van Kerken?
- Soms heb ik het gevoel als Jood nog steeds niet welkom te zijn
Meer over Dagboek van een opperrabbijn »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
"Ondertussen heb ik nog niets gevonden en wacht ik op de opwelling." Ik weet niet of rabbijn Jacobs intussen een opwelling heeft gehad, zo niet, dan is het wellicht een idee om te wijzen op het grote gevaar dat de islam vormt voor de veiligheid van de Joden. Het antisemitisme vindt in de islam een borrelende bron van waaruit allerlei anti -Joodse sentimenten de wereld in worden geslingerd. Kijk niet weg en benoem het