cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
James Block
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 april 2023 door Sjoukje Dijkstra

Zanger James Block: "Wij zijn de laatste generatie, we zullen Yeshua nog zien terugkomen op de wolken"

"Wij zijn de laatste generatie, we zullen Yeshua nog zien terugkomen op de wolken." Twee weken lang tourt zanger James Block door Nederland om met gelovigen de betekenis van Jeruzalem te delen. "Hier heeft Yeshua ons van de zonden verlost, onderwees Hij mensen, was Hij onder ons en zal Hij terugkomen."

"Als ik liederen schrijf, gaat het altijd over Israël, Jacob, wat er in de geschriften staat. Soms denk ik dat we zo individualistisch zijn geworden en het zo druk hebben, dat we de kern lijken te verliezen, waar het om gaat. In mijn ervaring identificeert het volk van Israël zich als het volk van Israël. We maken deel uit van iets dat veel groter is dan wijzelf. De psalmen en liederen uit de geschriften zeggen dat ook. Daarom heb ik het op mijn hart om dit te delen."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het 'vernieuwde verbond'? Ik weet niet waar hij dat vandaan heeft. Zowel inn Matt. 26:28, Marc. 14:24 staat 'kainos' en dat betekent 'nieuw', 'pas gemaakt', of 'zonder precedent' (Thayer).

Hebreeën 8:13 is heel duidelijk over het Nieuwe Verbond: "Op het moment dat Hij spreekt over een nieuw verbond heeft Hij het eerste al als verouderd bestempeld. En wat veroudert en verjaart, is de teloorgang nabij".