cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Anthonie Bruijn (VVD) - beeld: Hans Kouwenhoven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 februari 2023 door Geerten van Breugel

Prof. dr. Bruijn (VVD) wil door als Eerste Kamervoorzitter: "Elkaar liefhebben is een leidraad in mijn leven"

“Het goede zit in ieder mens: we zijn geschapen naar het beeld van God. Maar dat wil niet zeggen dat je ook het goede doet.” Prof. dr. Jan Anthonie Bruijn (64) hoopt in 2023 als lid en voorzitter van de Eerste Kamer te worden herkozen en probeert in de politiek het goede te zien in mensen. “Al mag je elkaar soms stevig aanpakken; zonder wrijving geen glans.”

Het gebeurde anders nooit. Op donderdagavond om elf uur werd de negenjarige Jan Anthonie samen met zijn broers en zus door zijn vader en moeder in Wassenaar uit bed gehaald. Eenmaal beneden vertelde zijn vader hem waarom: er was een nieuwe kroonprins geboren. “’We stappen nu in de auto naar het Malieveld’, zei hij, ‘daar worden zo saluutschoten gelost door mannen met berenmutsen. Ik wil dat jullie daar bij zijn.’”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
“We zijn geschapen naar het beeld van God”, belijdt dhr. Bruijn, maar van de VVD-er Bruijn mogen die beelddragers in de moederschoot worden gedood.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify