cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robin Simon
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2023 door Patrick Goede

DJ Roberto Rosso was boos op God na overlijden goede vriend: "Ik voelde mij verrot eenzaam"

“Ik was zo boos op God en zo boos op Michaël. Dat je bij jezelf denkt: ‘Klootzak, het meest onnodige wat kon gebeuren is gebeurd.’” DJ Roberto Rosso (26) is een bekend gezicht binnen christelijk Nederland, hij gaf optredens op onder andere Opwekking en toerde rond met rapduo De Rechtstaat. Zijn echte naam is Robin Simon en hij raakte in 2021 zijn goede vriend Michaël Stoop aan zelfdoding kwijt. Cvandaag zocht Robin thuis op en in het tweede deel van dit gesprek vertelt hij onder andere over zijn goede vriendschap met de zanger.

In 2014 leerden Robin en Michaël elkaar kennen, tijdens een tour van Jeugd met een Opdracht. “We zijn een aantal keer samen naar het buitenland geweest, met campagnes om jongeren op een eigentijdse manier over het evangelie te vertellen. Michaël en Chesron hadden destijds net hun eerste EP als De Rechtstaat uitgebracht en na afloop van zo’n avond waren er best wel wat gegadigden die hun EP wilden kopen. Alleen waren er toen nog niet van die handige pinapparaatjes en niemand bleek contant geld bij zich te hebben. Ik draaide toen veel in de kroeg als dj en had mijn zak vol met contant geld. Dus heb ik voor de mensen die dat wilden een EP gekocht.” Glimlachend: “Dat was eigenlijk de eerste keer dat ik hen ontmoette.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wat is er mis om de emoties die vanuit je hart komen spontaan te uiten??

Weg stoppen en niet kunnen verwerken, voor de buiten wereld tonen hoe "sterk" je bent?

Is het christelijk voor de schone-schijn te huichelen?

Wat niet christelijk is iemand in nood vanaf een veilige afstand veroordelen.