cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mirjam van Ginkel, beeld Nanette de Jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

09 januari 2023 door Hendrina de Graaf

Mirjam van Ginkel verloor een dochter: "We gingen regelmatig naar haar graf om daar te picknicken"

De mooie twee-onder-eenkapwoning in Barneveld verraadt niet dat achter de voordeur een groot verdriet schuilgaat. De levenslustige Mirjam van Ginkel (45) verloor elf jaar geleden haar 7-jarige dochter aan een virus.

"In een weekend eind april 2011 werd Rachel ziek. Het leek eerst buikgriep, maar ze bleef maar spugen", vertelt Mirjam van Ginkel. "Toen ik die dagen erna herhaaldelijk langskwam bij de huisartsenpost, werd ze uiteindelijk opgenomen." Daar blijkt Rachel een vergroot hart te hebben. Het is niet direct duidelijk waar dat vandaan komt. Ondertussen verslechtert haar toestand snel. "Op een gegeven moment kwam ze overeind, keek me aan en zei: ‘Mama, ik ben klaar.’ Later dacht ik: ‘Meisje, wat heb je gezien, gemerkt, gevoeld?’" De arts schrikt en brengt haar met spoed naar de operatiekamer. Daar krijgt Rachel haar eerste hartstilstand. Die dag volgen er nog vijf.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Ik heb mijn hele leven op God vertrouwd en geloofd dat Hij voor mij zorgt. Als ik dat in deze crisis niet meer zou geloven, wat is het dan waard geweest?"

Wat ontzettend mooi en moedig. Hier kun je alleen maar verwonderd en jaloers op zijn.