cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Selena
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

16 januari 2023 door Sjoukje Dijkstra

Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”

Zestien jaar was ze, toen ze zwanger raakte. Tot tweemaal toe maakte ze onder druk een afspraak voor een abortus. Beide keren annuleerde ze de afspraak, ook al zorgde haar keuze ervoor dat ze thuis doodgezwegen werd. Inmiddels is Selena 20 jaar en heeft ze een zoon van 2,5 jaar, die ze liefdevol in haar armen laat slapen tijdens dit interview. "Ik kan mijn leven niet voorstellen zonder hem."

Met haar vader is alle contact verbroken. "Hij zei dat hij mijn zoon zou vertellen dat hij niet gewenst was, en dat hij hem dusdanig depressief zou maken, zodat hij zelfmoord zou plegen." Selena zal nooit de hatelijke woorden vergeten die haar vader tegen haar sprak. "Hij vond dat mijn zoon beter af zou zijn in het systeem, bij jeugdzorg. Hij zette mijn broer en mijn moeder tegen mij op. Ze moesten mij compleet negeren. De eerste vijf maanden van de zwangerschap voelde ik me zo eenzaam thuis. Ik liep op mijn tenen. Mijn vader en moeder waren net gescheiden, maar mijn vader kwam te pas en te onpas bij ons langs. Alsof het zijn huis was. Zodra mijn vader er was, trok ik een slobbertrui aan die mijn buikje verborg, en maakte ik mijzelf onzichtbaar. Hij had altijd overal wat op aan te merken: onze manier van lopen, eten, de deur dicht doen en zelfs onze manier van ademen."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
- Maaike Rosendal verzet zich als activist tegen abortus: "Ik voelde me medeplichtig"
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Dapper van Selena!

En ja, die eerste reactie als je er achter komt dat je zwanger wordt brengt vele vragen met zich mee. Hoe vertel ik het mijn ouders, hoe moet het met mijn studie, ik ben nog zo jong en ook voor de vriend/vader is het schrikken. Je zou door die vragen kunnen kiezen voor de oplossing van een abortus. Echter daarna komt meestal het besef: wat heb ik gedaan? En als de abortus achter de rug is, is het kindje weg. Vrouwen die onbedoeld zwanger zijn hebben steun nodig om te kiezen voor het kindje!

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify