cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Klaas Muurling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 januari 2023 door Patrick Simons

Klaas Muurling vierde avondmaal met ontbijtkoek: "We hadden geen brood en wijn"

Ooit begon Klaas Muurling als assistent-boekhouder bij Open Doors, maar al snel reisde hij, vaak samen met zijn vrouw, als Bijbelsmokkelaar de wereld rond. Hij beleefde tal van bijzondere avonturen en schreef er het boek ‘Avondmaal met ontbijtkoek, reisverhalen van een Bijbelsmokkelaar’ over. Cvandaag sprak uitgebreid met hem en maakte een drieluik. Vandaag vertelt hij in het eerste deel onder meer over bijzondere avondmaalsvieringen en eenheid van de wereldwijde kerk: “Niet als denominatie, niet als Nederlandse kerk, maar alleen samen als wereldwijde kerk kunnen wij ten volle de liefde van de Heere Jezus proeven.”

Avondmaal met ontbijtkoek, het is een bijzondere titel voor een boek. “Dat heeft te maken met een avondmaalsviering die we in Mexico hadden met vervolgde christenen”, legt Muurling uit. “Want inderdaad, ook in Mexico worden christenen vervolgd. In het zuiden van het land hangen veel inwoners het animisme aan. Dat is daar een vermenging van allerlei religies. Maar steeds meer mensen ontdekken daar de liefde van de Heere Jezus en bekeren zich tot het christendom. Dat wordt niet geaccepteerd door dorpshoofden en andere bewoners. Hun huizen worden in brand gestoken en ze worden uit hun dorp gejaagd.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Klaas Muurling
- Klaas Muurling werd in Sovjet-Unie opgepakt met een caravan vol Bijbels: "Ik heb geen moment spijt gehad"
- Klaas Muurling: "We zijn als Open Doors helemaal niet bezig met het bestrijden van christenvervolging"
Meer over Klaas Muurling »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen