cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 december 2022 door Annemarieke Graveland

Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: De wederkomst (Matteüs 24)

Het hoofdstuk van deze week gaat voornamelijk over de wederkomst van Jezus, en de verdrukking die daarvoor zal plaatsvinden. Het is een hoofdstuk waarvan ik me best veel kon herinneren van de eerste keer dat ik het las. Hoewel niet heel concreet wordt verteld wanneer die wederkomst zal plaatsvinden of wat er tijdens de grote verdrukking precies zal gebeuren, is het wel intrigerend om over te lezen. Maar tegelijkertijd vind ik het een lastig onderwerp, omdat we er niet veel concrete informatie over hebben, waardoor het ook wel lastiger is voor me om er veel over te schrijven.

Nadat Jezus en Zijn leerlingen de tempel verlaten, vestigen ze Zijn aandacht op de tempels. Hij zegt dan dat die allemaal zullen worden afgebroken. Op de Olijfberg gaan Hij en Zijn leerlingen zitten en vragen ze Hem wanneer dat zal gebeuren en aan welk teken ze Zijn komst en de voltooiing van de wereld kunnen herkennen. Hij waarschuwt hen dat ze moeten oppassen dat niemand hen misleidt, want er zullen vele mensen zijn die Zijn naam gebruiken en zullen beweren dat zij de Messias zijn, en dat zal velen misleiden. Ik geloof inderdaad ook dat er zich door de geschiedenis heen velen zullen zijn die zichzelf voor een messias zullen uitgeven, en dan bedoel ik niet eens per se alleen op religieus vlak. Op het gebied van politiek staan er ook wel eens politici op die zich als iemand voordoen die het land van alle problemen kan verlossen, maar daarmee misleiden ze alleen maar mensen, en ze hebben niet eens altijd enkel goede bedoelingen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 28: De Opstanding)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: De Opstanding (Matteüs 28)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 27: Mijn Jezus)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Mijn Jezus (Matteüs 27)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 26: een zwakke en kwetsbare Jezus)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Mattheus 24: 40 zijn de volgelingen van Jezus de uitverkorene zo als nu de gemeente van Christus die worden weggenomen. De mens die Jezus verworpen heeft dus bij de opnamen van de gemeente zullen in de grote verdrukking komen naar Zijn wederkomst. Er zullen dan nog velen tot geloof komen de martelaren de zielen onder het altaar.

De gemeente in Christus hebben de satan overwonnen. Dit gebeurd niet voor de tweedemaal in de grote verrukking want Jezus heeft de overwinning al reeds behaald.