cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anne van der Bijl
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 november 2022 door Redactie

Wat is Jezus’ opdracht aan ons? Anne van der Bijl draaide er niet omheen

‘In onze evangelisatiesamenkomsten leggen we een te grote nadruk op de verlossing en verzuimen we op Christus’ eisen als Heer te wijzen. Ik denk dat dat de reden is dat er zoveel zwakke christenen zijn. We hebben het alleen maar gehad over vergeving van zonden en over een rein hart. Dat is niet juist! De aanspraak die Christus op de hele mens maakt, is een veel fundamenteler punt’, stelde Open Doors-oprichter Anne van der Bijl in de uitgave ‘Als je leven je lief is!’. Naar aanleiding van het recente overlijden van Brother Andrew publiceert Cvandaag onderstaand boekfragment.

Onze prediking legt er de nadruk op dat een mens gered is op het moment dat Jezus zijn hart gereinigd heeft van de zonde. Evangelisten maken uit hun ervaringen op dat de overtuiging van zonde na het gebed komt. In veel gevallen is de overtuiging van zonde misschien niet helemaal zichtbaar voordat je met iemand bidt. Ik denk dat bekering het meest zichtbaar wordt wanneer iemand tegen je zegt: ‘Ik wil de duivel niet meer dienen.’ Dan kun je hem naar het kruis leiden voor de vergeving van zonden, voor reiniging en voor gemeenschap met God Zelf. Dat zijn allemaal stappen die ons ertoe brengen Christus’ rechtmatige aanspraak op onze levens te erkennen. Dit is het evangelie dat de apostelen verkondigden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Anne van der Bijl
- Moeten christenen gehoorzaam zijn aan de overheid? Dit was het antwoord van Anne van der Bijl
- Zitten er in Nederland predikanten in de gevangenis?, vroeg iemand aan Anne van der Bijl
Meer over Anne van der Bijl »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heb veel respect voor Anne van der Bijl, maar in het artikel zie ik toch dat het voornamelijk gaat over bekering en schuldvergeving.

Hoe oneindig belangrijk deze zaken ook zijn, minstens zo van belang is de vervulling met de geest van God.

Want pas dán kan de gelovige werkelijk Gods liefde najagen en streven naar de geestelijke gaven (1 Kor. 14:1), voor herstel van zichzelf en zijn geschonden naasten.

En daarna kunnen we ons richten op het hoogste wat God met ons voorheeft, namelijk het gelijkvormig worden aan Jezus Christus! (Rom. 8:29).