cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
mirjam bikker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2022 door Redactie

ChristenUnie tijdens transgenderdebat: "Wetsvoorstel lost geen problemen op"

Tijdens het eerste deel van het debat in de Tweede Kamer over de Transgenderwet heeft Mirjam Bikker namens ChristenUnie duidelijk gemaakt dat de partij geen voorstander is van het wetsvoorstel. Ze benadrukte daarbij vooral dat behoedzaamheid van groot belang is: “Mijn fractie ziet in dit wetsvoorstel daarom geen bijdrage aan het verbeteren van de nood die er is in de transgenderzorg.”

Met het wetsvoorstel dat dinsdag en woensdag in de Tweede Kamer wordt besproken, willen de indieners dat het eenvoudiger wordt om op de geboorteakte van geslacht te veranderen. Het wetsvoorstel houdt in dat een aantal voorwaarden die daar nu voor gelden, komen te vervallen. Zo is er geen deskundigenverklaring meer nodig, vervalt de leeftijdsgrens van zestien jaar en moet het volgens het wetsvoorstel voortaan mogelijk zijn om de verandering van het geslacht op de geboorteakte in de eigen woonplaats te regelen. Nu dient iemand daarvoor nog in de geboorteplaats te regelen. Het wetsvoorstel werd vorig jaar al ingediend door toenmalige ministers Sander Dekker (VVD) en Ingrid van Engelshoven (D66). Het zorgt sindsdien voor veel gesprekstof in en buiten Den Haag. Lees daar hier meer over.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Transgenderwet
- De nieuwe Transgenderwet: 5 belangrijke vragen en antwoorden
- Fel debat over Transgenderwet: VVD en CDA zeer kritisch op wetsvoorstel
- SGP tijdens transgenderdebat: "Halfslachtig wetsvoorstel draagt niet bij aan oplossing"
- Onderzoek: Nederlander nog kritischer over nieuwe Transgenderwet
- Campagne Gendertwijfel roept VVD en CDA op geen compromis te sluiten over Transgenderwet: 'Slap en doorzichtig'
Meer over Transgenderwet »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Een goed verhaal van Mirjam Bikker met het enige verhaal waar alle partijen op zouden moeten aanslaan: er ís al een wet die voor transgender-personen oplevert wat ze willen.

Het is niet onredelijk te verlangen dat er toch wel énige moeite gedaan moet worden voor zoiets ingrijpends ter bescherming van de 80% kinderen met een vorm van dysforie die daar gewoon weer "overheen groeien" en hen, bij wie eigenlijk een andere onderliggende oorzaak speelt. Die worden nu afgescheept met "geen zorg, maar transitie".