cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Afrika
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2022 door Redactie

Islamitisch geweld tegen Nigeriaanse christenen breidt zich steeds verder uit

Ook in augustus gaat het islamitisch geweld tegen christenen in Nigeria onverminderd door. Alleen al in de eerste helft van de maand kwamen er in de staat Tarabe meer dan 20 christenen om het leven. Opvallend is dat die staat tot april dit jaar relatief veilig was. Inmiddels worden er met regelmaat aanslagen gepleegd door moslimterroristen en zijn er meer dan tienduizend christenen op de vlucht geslagen. 

Afgelopen zondag nog werd er een katholieke docent ontvoerd, zo weet Morning Star News te melden. De daders van de ontvoering zijn hoogstwaarschijnlijk verbonden aan de Islamitische Staat West-Afrika Provincie (ISWAP). Pastoor Lawrence Awua vertelt dat terroristen afgelopen zondag schietend het dorp Dinya binnenvielen waar de St. Agnes kerk te vinden is. Ze ontvoerden vervolgens Gideon Tsehemba, een docent die catechisatie geeft aan leden van de kerk. De moslimterroristen vielen met geweld gebouwen van de kerk binnen. “Ze begonnen lukraak te schieten”, vertelt Awua. “Gideon Tsehemba werd op grove wijze de kerk uitgesleurd en er werd een pistool tegen zijn hoofd gezet. Ze dachten dat alleen hij in de buurt was, maar de rest was al naar hun slaapkamer gegaan.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Sancties instellen tegen dit land!