cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robert Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 augustus 2022 door Robert Plomp

Kloppen jouw dogma’s met de realiteit of leef je in een theoretische schijnwereld?

Rond de eeuwwisseling werkte ik in een kantoor direct naast rijksweg A13. Vanuit het raam zagen mijn collega’s en ik het verkeer langsrazen door weer en onweer. Over diezelfde A13 moesten wij ook naar huis, dus aan het einde van de dag bekeken we de file-informatie en de weersverwachting op het prille internet. In die tijd kwam die informatie nog niet live tot stand, liep vaak achter, en was gebrekkig. Dan zagen we buiten het verkeer muurvast staan in de regen, maar volgens de websites was het droog en was er geen sprake van file. “Er is geen file”, zeiden we dan met stalen gezicht tegen elkaar. “Het regent ook niet!” was dan het antwoord. Kantoorhumor. Zelfs wij als ICT’ers begrepen dat de informatie die we door het raam zagen betrouwbaarder was dan de digitale interpretatie van computer-simulaties.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Hoe Paulus met 'de grot van Plato' alle christelijke discussies in een ander licht plaatst
- Ieder mens representeert God
- Waarom ik wil dat er dingen veranderen in de kerk
- 19 vragen aan tegenstanders van vrouwelijke ambtsdragers
- Waarom verdeeldheid in de Kerk levensgevaarlijk is (en soms zelfs onvergeeflijk)
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Een mens heeft twee benen. Er worden ook mensen geboren met maar 1 been. Dat is dus een afwijking. Maar het telkens te benoemen dat er ook mensen met maar 1 been zijn is niet ‘hen recht doen’, maar is irritant. De overmatige aandacht voor het transgenderisme is ook zo irritant. Ik geef mevr. Raisa Blommestijn dus groot gelijk als ze zegt: je bent man of vrouw. Dat is de normale (scheppings-)orde.