cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 juli 2022 door Patrick Simons

Stop met het demoniseren van medechristenen als Gert-Jan Segers

Farisegers! Judas! WEF-slaaf! Het was deze week weer raak onder een artikel op Cvandaag waarin drie gedachten van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers over de onrust in het land werden gedeeld. Ook op Twitter komen dergelijke kwalificaties niet zelden voorbij. Als ik dan doorklik, zie ik in de korte omschrijving die mensen van zichzelf geven termen als ‘volgeling van Jezus’ staan. En dat klopt niet. Hoe hard ik ook mijn best doe, ik krijg dat niet samen in mijn hoofd.  

Vraagje: Hoe kun je ’s avonds in je Bijbel lezen als je dit overdag uit je toetsenbord geramd hebt? Hoe kun je bidden om vrede en liefde als je overdag een medechristen weggezet hebt als een verrader van Jezus? Hoe kun je op zondag zingen over 'hoe goed en lieflijk het is als zonen van hetzelfde huis als broeders samenwonen’ om vervolgens op maandag diezelfde broeder als judas uit te maken? Hoe werkt het in je hoofd als je op zondag zingt over 'Jezus liefde tonen aan een ander' en nog geen 12 uur later zo'n broeder uitmaakt voor een farizeër? Alleen maar omdat hij anders denkt dan jij?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Patrick Simons
- Kerkgangers Krimpen, Urk en Staphorst kunnen beter een Ajax-shirt aantrekken
- Weten Black Lives Matter-activisten dat er een genocide op zwarte christenen plaatsvindt?
- De week van de waarheid, de dood is in het land: God wees met ons
- Door homoseksualiteit geobsedeerde christenen zijn hypocriet
- Vrijheid van meningsuiting geldt niet in Nederland als je voor het leven bent
Meer over Patrick Simons »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uit het hart gegrepen! Het is mij soms ook een raadsel hoe Christenen kunnen reageren in wat ik tegen kom aan reacties. Nog een tip voor diegenen die hun vingers niet in toom kunnen houden op het toetsenbord. Denk er voordat je iets schrijft over na of je hetzelfde zou zeggen als de persoon in kwestie recht tegenover je zat... Face to face, bijvoorbeeld aan een tafeltje, op een terras. Zou je dan ook zo tekeer gaan?