cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bram Flippo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Bram Flippo

Kortsluiting na een genezingswonder is minder problematisch dan het lijkt

Interessant stukje van theologiestudent Bart Bolhuis. Boeiend hoe hij inzicht geeft in zijn manier van denken en geloven. Het beeld van ‘kortsluiting’ is ook heel terecht. Kortsluiting die optreedt wanneer de werkelijkheid een ander beeld laat zien, dan wat volgens onze overtuiging correct is. Kortsluiting wordt door Bart als een probleem beschreven en dat snap ik. Maar misschien is kortsluiting juist wel heel nuttig omdat het ons dwingt om na te denken over de bril waarmee we naar de werkelijkheid kijken.

Zo’n kortsluiting kan voorafgaan aan wat we een ‘Paradigm Shift’ (Paradigmaverschuiving) noemen. Het verschuiven van een vaste overtuiging naar een nieuwe omdat hij niet langer houdbaar is. De aanloop daar naartoe is een lastig en moeilijk proces, waar we ons als mens dikwijls met hand en tand tegen verzetten. Zo werken onze hersenen namelijk. De oude wijsheid dat we de wereld niet zien ‘zoals de wereld is, maar zoals wij zijn’, gaat hierover.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Bram Flippo
- Cancelcultuur in Nederland? Laten we niet overdrijven en leren van Jezus
Meer over Bram Flippo »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Prachtige column!