cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van Helden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

08 juni 2022 door Patrick Simons

Kees van Helden deelde in 'goddeloos tv-programma' het evangelie: "Presentator begon zich te ergeren"

Zestien jaar lang was Kees van Helden samen met zijn vrouw Anne-Mieke actief voor de stichting Schreeuw om Leven. Tijdens die periode maakte hij tal van bijzondere dingen mee en zag hij God aan het werk op heel veel verschillende manieren. Hij schreef er het boekje ‘Gedenkstenen’ over waarin hij veertig bijzondere ontmoetingen en wonderlijke gebeurtenissen beschrijft. Cvandaag sprak met hem over enkele van deze bijzondere verhalen en maakte er een driedelige serie van. Vandaag het eerste deel: Over een bijzonder optreden in een vijandig televisieprogramma.

Wanneer in 2009 wereldwijd het tweehonderdste geboortejaar van Charles Darwin wordt gevierd, besluit Kees van Helden samen met Bert Dorenbos, die op dat moment directeur is van Stichting Schreeuw om Leven, een tegengeluid te laten horen. Ze verspreiden een huis-aan-huisfolder waarin de evolutietheorie ter discussie wordt gesteld met een oplage van maar liefst 6,2 miljoen. Overigens wordt er niet alleen over schepping en evolutie geschreven in de folder. “We hebben ook het evangelie van Jezus Christus verteld. Want als je dan toch een folder bij iedereen in de bus bezorgt, kun je dat er beter direct inzetten.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kees van Helden
- Kees van Helden kwam los van pornografie: "Heel bijzonder hoe mijn vrouw reageerde"
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
Meer over Kees van Helden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Wauw, indrukwekkend!