cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. Messemaker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 april 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Messemaker deelt hoopvolle boodschap: “We zijn niet op weg naar het oude normaal”

“Als je afwacht of God genadig is en of Hij je gebeden hoort, hou je het niet vol. Dan ga je de moed verliezen.” Ds. M. Messemaker maakt onderscheid tussen afwachten en verwachten. “Verwachten is uitzien in vertrouwen. Dat is hoopvol, ook voor jou. We zijn niet op weg naar het oude normaal, maar naar een nieuwe toekomst.” De hervormde predikant uit Ridderkerk sprak onlangs op een jongerenavond van Geloofstoerusting over het thema ‘Wachten duurt lang!’.

“Je vindt ze in heel wat kustplaatsen: beelden van wachtende vrouwen”, begint ds. Messemaker zijn boodschap. “Ze zijn bijvoorbeeld te zien aan de boulevard, bij een kerk of een plek aan de haven. Die beelden laten iets zien van het grote verlangen dat er was bij deze vrouwen naar hun mannen of zonen die op zee waren. Soms wachtten ze al heel lang. Dat wachten werd gevoed door angst, zorgen en onzekerheid. De vraag is: waarom hielden die vrouwen het vol? Waarom bleven ze weken en soms maanden wachten? Dit had te maken met liefde. Die liefde maakte dat deze vrouwen op de duinen te vinden waren, turend over de zee. ‘Zijn ze al in aantocht?’ Bij elke scheepsmast die ze zagen verschijnen aan de horizon ging hun hart sneller kloppen. Maar wat duurde dat wachten soms lang…

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Neem een kijkje op de site van Geloofstoerusting

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Bij afwachten mis je het verlangen in Gods hoopvolle toekomst verwachting.