cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 december 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: CGK Bunschoten

Deze zondag bekeek ik de ochtenddienst van de Christelijk Gereformeerde Kerk van Bunschoten. Volgers van mijn Twitteraccount zullen weten dat dit één van de laatste columns is die ik over de kerkdiensten zal schrijven (al komt er volgend jaar een andere reeks aan!), en daarom vond ik het deze week vrij lastig om een dienst uit te zoeken. Er zijn namelijk nog zoveel kerken die me door mede-Twitteraars aanbevolen zijn, en uit die inzendingen moet ik er nog een aantal kiezen voor de laatste weken. Deze kerk was me meerdere keren aanbevolen en daarom besloot ik hem te kijken.

Deze ochtend ging echter niet de vaste dominee van deze gemeente voor, maar een dominee uit Veenendaal: ds. H.M. Mulder, een jonge dominee die een helder verhaal vertelde. Tijdens de dienst werden er voornamelijk (ritmische) psalmen gezongen, en twee liederen. Aan het begin van de dienst, voor het uitspreken van het votum en de groet en voordat de predikant de kansel beklom, was er een stil gebed. Inmiddels is het me opgevallen dat dat stille gebed in sommige kerken wel en in andere kerken niet plaats vindt, maar zoals in wel meer kerken het geval is, werd er voor en na de preek ook hardop gebeden door de predikant.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander
- Laatste kerkdienst door het oog van een buitenstaander: Hervormd Gorinchem
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: DoorBrekers
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Oudkatholiek Utrecht
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: evangelisatiepost GerGem Merksem
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: De Basis Apeldoorn
Meer over Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank voor je column. Je beseft het misschien niet, maar je bent tot zegen: J?je houdt ons een spiegel voor. Ga er aub mee door in 2022.