cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cor Verkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 november 2021 door Cor Verkade

Leven in een land met toenemende anti-christelijke tendensen: hoe gaan we hiermee om?

Orthodoxe christenen verkeren in eigen ogen in een voortdurende staat van crisis. De omringende wereld rukt op en bedreigt. Met interesse volgde ondernemer Cor Verkade de boeiende thema-avond ‘Tussen burgerlijke ongehoorzaamheid en religieuze radicaliteit’ van Driestar educatief. ‘Sprekers focusten zich op de gepaste houding van orthodoxe christenen in een tijd waarin de maatschappij het beslag van de Bijbel langzaam maar zeker kwijtraakt en er daarmee samenhangende verfoeilijke maatregelen komen’, merkt opiniemaker Verkade op in een nieuwe column.

Na afloop van de bijeenkomst kreeg ik het idee dat we eigenlijk nog aan het begin staan van de doordenking hoe we als orthodoxe christenen om moeten gaan met toenemende en steeds meer te vrezen ‘Godevijandige’ tendensen vanuit de regering in uitingen en wetgeving.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Cor Verkade
- Wat de overwinning van Tom de Nooijer op de SGP te zeggen heeft
- Achter de streng lijkende ogen van Bas van der Vlies ging veel wijsheid en warm kloppend hart schuil
- Moet onderwijsvrijheid in de kast?
Meer over Cor Verkade »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Deze boodschap geldt nog steeds voor de kinderen van God: “Volg Het Lam! waar Het ook naartoe gaat” (Openb.14:4). Want Hij is onze troost en hoop. Jezus zal alle machtsconcentraties overwinnen, samen met hen die volharden in het geloof: “zij die samen met Hem zijn …”. (Openb.17:14). En Jezus, “Hij Die op de troon zit", zei: "Zie, Ik maak alle dingen nieuw” (Openb.21:5). Wat een wonderbare genade dat we als “nieuwe scheppingen in Hem” bij Zijn nieuwe wereld mogen horen!