cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Staphorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door Hendrina de Graaf

Staphorster christenen spreken zich uit: "Mensen van buiten mijden ons dorp"

De afgelopen weken was Staphorst volop in het nieuws. Nummer één op de lijst van minste gevaccineerd, oplopende besmettingen en een ziekenhuis in Zwolle dat de toestroom van nieuwe patiënten nauwelijks aankan. CIP.nl sprak met drie christenen uit Staphorst. Hoe ervaren zij het feit dat hun dorp de afgelopen weken onder vuur lag en de focus op vaccinatie?

Hoewel het Zwolse ziekenhuis op haar eigen website aangaf dat de intensive care niet alleen gevuld was met Staphorster coronapatiënten, ging het Overijsselse dorp viral. Bij de talkshow Op1 schoof Arie den Ouden (voorzitter SGP Staphorst) aan, zelf niet gevaccineerd. Hoewel het gesprek goed verliep, riep dat weer nieuwe reacties op.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
De mediahetze tegen Staphort en Urk zou ons allemaal pijn moeten doen vooral als we weten dat journalisten - maar ook wij - geen enkele moeite doen om deze valse beweringen te ontmaskeren. Ik voel echt pijn voor de Urkers en Staphorsters vooral als ik de voor iedereen toegankelijke overheidcijfers! (allecijfers.nl) lees over Urk (32%) en Staphorst (57) en vergelijk met bv hoge vaccinatiegebieden als Druten (90%), Raalte (92) en Landerd (90). Aantal besmettingen in Raalte is zelf hoger dan Staphorst en vergelijkbaar met de andere dorpen/steden.