cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 september 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: De Verbinding Amsterdam

Deze zondag bekeek ik de dienst van De Verbinding, een baptistengemeente in Amsterdam, die opgericht werd in 1943. Volgens de website heet de gemeente De Verbinding, om uit te drukken dat er binnen de gemeente een sterk verlangen bestaat om mensen in Amsterdam en omliggende gebieden zowel te verbinden met Jezus als met elkaar. Sinds 2017 is de voorganger van deze gemeente Orlando Bottenbley, die voorheen voorganger was in de Bethelgemeente in Drachten.

De dienst werd geopend door de voorganger, met een aantal mededelingen over verschillende bijbelstudiecursussen die binnenkort gevolgd kunnen worden, waaronder de Alpha-cursus. Hij riep hierbij meerdere keren op om mensen die niet zoveel af weten van het christelijk geloof, uit te nodigen om hieraan mee te doen. Hierna bad hij hardop. Hij dankte God dat ze weer met zoveel plezier mochten samenkomen die ochtend en vroeg om de leiding van de Heilige Geest tijdens de dienst. Hierna volgden drie of vier worshipliedjes, die gespeeld en gezongen werden door een band op het podium. Eén van de camera’s was zo opgesteld dat ik een aantal mensen die vooraan stond, kon zien, en een aantal van hen gingen al bij het eerste nummer op in de muziek, strekten hun armen uit en deinden mee op de muziek.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander
- Laatste kerkdienst door het oog van een buitenstaander: Hervormd Gorinchem
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: CGK Bunschoten
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: DoorBrekers
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Oudkatholiek Utrecht
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: evangelisatiepost GerGem Merksem
Meer over Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wie christen is, is volgens de Bijbel 'gezalfd' (Grieks: chrisas, waarvan 'Christus' is afgeleid, zie o.a. 1 Kor. 1:21) met Gods heilige geest. De gelovige hoeft níet te wachten (i.t.t. hierboven) op deze vervulling , maar hij mag zélf het initiatief nemen en God bidden om de zalving met of doop in Gods geest. Wie gedoopt is in de heilige geest, kan, als het goed is, direct in nieuwe talen ('tongen') bidden (zie o.a. Hand. 2:4, 10:46 (!), 19:6) en hij beschikt zo over de meest optimale gebedstaal (zie o.a. Marc. 16:17, 1 Kor. 14:2 en 18).