cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sieta Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

29 oktober 2021 door Nienke Alblas

De drugsverslaafde Sieta riep het uit tot God: "Ik zag geen uitweg meer"

Op jonge leeftijd krijgt Sieta Dekker-Wieninga al te maken met veel verlies en verdriet. Ze raakt diep in de drugswereld verzeild en wilde niet meer verder leven. Op een avond riep ze het uit naar God. "Er veranderde in eerste instantie niets", vertelt Sieta. Toch was haar gebed van die nacht het begin van een nieuw leven.

In haar jeugd had Sieta het niet makkelijk. Haar fysieke klachten schoof ze als kind naar de achtergrond, omdat ze het gevoel had dat er thuis geen ruimte was voor haar pijn. "Toen ik klein was overleden er veel mensen in een korte periode in de familie van mijn moeder door ziekte en zelfmoord. Dit was heel heftig voor haar, wat invloed had op het gezin. Zij kon de situatie niet goed aan. Ik dacht dat de situatie van verdriet in huis aan mij lag. Er werd niet gepraat over wat er daadwerkelijk speelde", vertelt Sieta. "Als klein meisje had ik al veel klachten zoals hypermobiliteit, eczeem en darmklachten. Ik ging weleens naar een arts, maar door mijn thuissituatie dacht ik vaak: laat maar, ik wil hen niet nog meer tot last zijn, dus ik hoef niet naar de dokter. Daarna heb ik nooit meer uitgezocht wat ik had."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ziekte en lijden
- Bert Wiersema is ernstig ziek: "Ik word in hetzelfde rijtje als mijn dochter begraven"
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Joke deed een ontdekking bij het sterfbed van haar man: "God is dichterbij dan ooit"
- Dominee Paul Visser beleefde momenten van diepe crisis: "Mijn geloof schudde en wankelde"
Meer over Ziekte en lijden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Indrukwekkend levensverhaal van Gods trouw!