cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 mei 2021 door Willem J. Ouweneel

Zelden heb ik zoveel nieuwe mensenkennis opgedaan als in deze coronatijd

De laatste tijd heb ik vaak tegen anderen gezegd dat ik zelden zoveel nieuwe mensenkennis hebben opgedaan als in de afgelopen vijftien maanden. Mag ik een paar mensentypes voor je proberen te schilderen? Je kunt ze volgens mij allemaal in de Bijbel terugvinden!

1. De overmoedigen. Dat zijn degenen die al die maanden door lak hebben gehad aan alle coronaregels. Ze dragen nooit mondkapjes, komen vlak bij je staan als ze met je praten, stelden er een eer in de avondklok (toen die er nog was) te negeren, en bezochten toch minstens eenmaal per maand een feestje (‘opdat hun sociale vaardigheden toch vooral geen deuk zouden oplopen’). De christenen onder hen dachten misschien dat zij uit ‘geloofsvertrouwen’ handelden, maar ze maken de stellige indruk dat het meer zelfvertrouwen en overmoed was. Tot de ‘overmoedigen’ rekenen we ook die kerken en gemeenten die gewoon op volle sterkte samenkomen en luidkeels zingen alsof er niets aan de hand is.

Zij zijn van het type van Spreuken 14:16: ‘Een wijze vreest en keert zich af van het kwade, maar een dwaas gaat zich te buiten en waant zich veilig (of: is zorgeloos).’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Hoogleraar Arnold Huijgen stelt dat de hel is bedoeld om te troosten: terecht?
- Chaos in Beloofde Land: wijst ‘Christenen voor Israël’ terecht op Nehemia?
- Wanneer kun je een christen ‘bijbelgetrouw’ noemen?
- De onbijbelse kijk van christenen op de betekenis van de Torah
- Een van de meest intieme Bijbelse onderwerpen is bij veel christenen niet bekend
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Lieve meneer Ouweneel, wat ik mis in uw verhalen is bewogenheid en liefde. Waar zijn uw tranen over zoveel onwetendheid bij de 'misleidde' mens?

Ik moet denken aan die tekst waar staat...ook al zou ik alles weten wat er te weten valt, maar ik had de liefde niet, het baatte mij niets. U weet vast wel waar dat staat. Ik wens en bid u veel tranen toe want de Vader zal uw gebeden dan vast gaan verhoren.